«Για όλους μας το Diversity συνδέεται με κάτι θετικό, εξού και το μότο μας είναι “United in Diversity”» ανέφερε ο Szabolcs Schmidt, Head of Unit Non-Discrimination and Roma Co-ordination European Commission DG Justice and Consumers στο 2o Diversity Interview που πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 6 Απριλίου, στις 11:00 από το Diversity Charter Greece. Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε: «Οφείλουμε να επενδύσουμε στo Diversity γιατί μας κάνει δυνατότερους, πιο καινοτόμους και πιο ευέλικτους. Οι εταιρείες πρέπει να το τοποθετήσουν ψηλά στην ατζέντα τους και είναι σκόπιμο να εμπλακούν ενεργά». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου Γιάννη Μούτσου, ο S. Schmidt τόνισε ότι το Diversity αποτελεί μια on going διαδικασία και πως ο σκοπός του 1ου Ευρωπαϊκού Μήνα Διαφορετικότητας, ο οποίος είναι ο φετινός Μαΐος, είναι να δημιουργήσει ένα θετικό πνεύμα, να εστιάσει στη σημασία του Diversity και να εμπλέξει όλες τις εταιρείες ανεξαρτήτως μεγέθους, ενώ συμπλήρωσε ότι χρειάζεται ακόμα αρκετή προσπάθεια, καθώς η αποδοχή της διαφορετικότητας δεν είναι κάτι που έρχεται από μόνο του.

Επιπλέον, ο κ. Schmidt υπογράμμισε ότι αφετηρία για την αποτελεσματική υιοθέτηση μιας D&I στρατηγικής αποτελεί η αναγνώριση της κατάστασης, με τις εταιρείες να πρέπει να εμπλέκουν το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού τους, αφού από μόνη της η ηγεσία δεν επαρκεί, και να εντοπίζουν τις πιθανές κρυφές προκαταλήψεις, ενώ σε σχέση με την πανδημία σημείωσε ότι ανέδειξε τη σημασία της ισότητας και πως το Diversity δεν είναι πολυτέλεια αλλά υποχρέωση, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η κοινωνική και οικονομική συνοχή της ευρωπαϊκής κοινότητας.

Τέλος, ο S. Schmidt, αφού υποστήριξε ότι υπάρχουν τα κατάλληλα εργαλεία για την αντιμετώπιση των διακρίσεων, αναφέρθηκε στους Ρομά και στο 10ετές πλάνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ένταξή τους, στην ισότητα των φύλων και στις γυναίκες σε ηγετικές θέσεις αλλά και στον απαιτούμενο εκσυγχρονισμό των παραδοσιακών career paths που επικρατούν στις εταιρείες. Σημειώνεται ότι η συνέντευξη είναι διαθέσιμη on demand στο Facebook και στο Υoutube Channel του Diversity Charter Greece.