Εκδήλωση στην οικία του Πρέσβη της Ελβετίας, με αφορμή την ολοκλήρωση του προγράμματος Ready for Work @ Life Sciences, διοργάνωσαν την Τρίτη 20 Ιουνίου η Novartis Hellas και ο οργανισμός Women On Top. Την εκδήλωση άνοιξε με τον χαιρετισμό του ο Πρέσβης της Ελβετίας, Στέφαν Έστερμαν, ο οποίος εξήγησε πως βρισκόμαστε σε μία εποχή που η Ελλάδα ξαναβρίσκει την αυτοπεποίθησή της και τόνισε τα οφέλη που προκύπτουν από την προώθηση του Diversity και των ίσων ευκαιριών. Τον λόγο πήρε ο Κώστας Παπαγιάννης, Πρόεδρος και CEO της Novartis Hellas, υπογραμμίζοντας τη σύνδεση με την Ελβετία, ενώ σημείωσε ότι η εταιρεία προέβη σε αναδιοργάνωση, με στόχο να γίνει περισσότερο ευέλικτη. Ο ίδιος, δεν παρέλειψε να αναφέρει πως η εταιρεία αυτή τη στιγμή προσφέρει σχεδόν 2.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας.

Φ. Μπαμπανάρα: «Το 60% του ανθρώπινου δυναμικού μας είναι γυναίκες»
«Η γυναικεία ενδυνάμωση είναι ψηλά στην ατζέντα της εταιρείας» επισήμανε η Φωτεινή Μπαμπανάρα, Επικεφαλής Επικοινωνίας & Engagement (C&E) για τη Novartis στην Περιφέρεια Νότιας, Ανατολικής & Κεντρικής Ευρώπης (SERCE Lead), εστιάζοντας στο ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί κομβικό σημείο στο ΕΚΕ της Novartis Hellas. Παρουσιάζοντας τους πυλώνες του προγράμματος ΕΚΕ της εταιρείας, η ίδια εστίασε στις δράσεις για τους εργαζoμένους, καθώς, όπως είπε, «θέλουμε να είμαστε δίπλα στους ανθρώπους μας, δίνοντας έμφαση στην ενίσχυση της περιέργειας τους». Έτσι, έκανε λόγο για τη συνεργασία της εταιρείας με την Coursera για την εκπαίδευση των εργαζομένων, την εφαρμογή του υβριδικού μοντέλου εργασίας, με στόχο το work-life balance, την μέριμνα για την ψυχική υγεία τόσο των εργαζομένων όσο και των οικογενειών τους, αλλά και για την παροχή ίσως ευκαιριών. Όπως μάλιστα υποστήριξε, το 60% του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας αποτελείται από γυναίκες, με το 58% εξ αυτών να κατέχουν ανώτερες διοικητικές θέσεις, ενώ έκλεισε επισημαίνοντας πως μέχρι το τέλος του έτους, η Novartis Hellas θα πετύχει τη δέσμευσή της για την εξισορρόπηση των αμοιβών.

Το 92% των συμμετεχουσών απόλυτα ικανοποιημένο από το πρόγραμμα
«Πρόκειται για ένα online πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων απασχολησιμότητας» περιέγραψε η Πηνελόπη Θεοδωρακάκου, Co-Founder του Women On Top, το οποίο υλοποιήθηκε από τον Νοέμβριο του 2022 έως τον Μάιο του 2023, με τη συμμετοχή 30 γυναικών, ενώ είναι το πρώτο που εστίασε στις Life Sciences. Το εν λόγω πρόγραμμα περιλάμβανε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση, αυτή του Bootcamp, περιλάμβανε εκπαίδευση σχετικά με το CV, τις συνεντεύξεις, την επικοινωνία και δύο νέες θεματικές σχετικά με την παρουσίαση δεδομένων και την αποτελεσματική λύση των προβλημάτων, ενώ η δεύτερη φάση αφορούσε σε 3μηνο mentoring. «Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 92% των συμμετεχουσών δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένο από το πρόγραμμα και το 80% των mentees υποστήριξε ότι βοηθήθηκε στο να ξεκαθαρίσει τους στόχους του» κατέληξε η Π. Θεοδωρακάκου.