Τον ESG Απολογισμό της για το 2023 δημοσίευσε η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, ο οποίος περιλαμβάνει τη στρατηγική, το πλαίσιο δράσεων, τις πρωτοβουλίες και τους στόχους της εταιρείας, καθώς και την εξέλιξη του σχετικού πλάνου της. Όπως τονίζεται, η εταιρεία συνεχίζει να επενδύει προς την κατεύθυνση μηδενικού αποτυπώματος άνθρακα, πρώτων υλών, συσκευασιών και σπατάλης νερού, ενώ προωθεί ενεργά την υπεύθυνη κατανάλωση.

Επιπρόσθετα, με βάση ένα συνεκτικό πρόγραμμα ασφάλειας και προστασίας των εργαζομένων σε όλες τις εγκαταστάσεις της πανελλαδικά, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία πέτυχε τον εκμηδενισμό των ατυχημάτων στην εργασία για το 2023. Παράλληλα, η εταιρεία σημείωσε 22% αύξηση των αναφορών μη ασφαλών συμπεριφορών και 75% αύξηση των περιπάτων ασφαλείας στο σύνολο των εγκαταστάσεων του Integrated Supply Chain (ISC), κατά την τελευταία τριετία.

Την ίδια στιγμή, υλοποιεί ένα στοχευμένο πλάνο ως προς την προώθηση της DEI, με μηδενική ανοχή σε κάθε μορφής διάκριση. Ως εκ τούτου, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, κατά τον τελευταίο χρόνο, σημείωσε αύξηση 3% των προσλήψεων γυναικών, σε όλα τα ιεραρχικά επίπεδα του οργανισμού, με τις γυναίκες να αποτελούν το 40% του συνόλου των εργαζομένων και άνω του 50% στην ομάδα διοίκησης της εταιρείας.

Επιπλέον, συνεχίζει την υποστήριξή της προς σχετικούς ΜΚΟ και φορείς, με παράλληλη υλοποίηση δράσεων με την ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων της, ενώ παρουσίασε την πρώτη πλήρως προσβάσιμη καμπάνια στην κατηγορία της, μέσα από την μπύρα Mythos, διαχέοντας ακόμη περισσότερο το μήνυμα της συμπερίληψης.