Τα μέλη της ομάδας Ανθρώπινου Δυναμικού της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας μάς συστήνονται, ξεδιπλώνοντας την ανθρωποκεντρική προσέγγιση που χαρακτηρίζει την κουλτούρα της εταιρείας.

Κάθε μέλος της ΔΑΔ, από τον ρόλο του, έχει να διαχειριστεί διαφορετικές προκλήσεις. Η υγεία & ασφάλεια, ο ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας, η ενεργή συμμετοχή και η διάδραση, οι ευκαιρίες ανάπτυξης και εξέλιξης, η ενεργή προώθηση της διαφορετικότητας & συμπερίληψης και ο συνδυασμός ισορροπίας και ευεξίας στο εργασιακό περιβάλλον, είναι τα βασικά στοιχεία που συνθέτουν τον Σκοπό που υπηρετεί η Ολυμπιακή Ζυθοποιία: να «ζυθοποιεί για ένα καλύτερο σήμερα και αύριο»!

Αλίκη Γκοβόσδη, HR Director
«Στην Ολυμπιακή Ζυθοποιία, βασική πηγή έμπνευσης και κινητήρια δύναμη πίσω από κάθε μας δραστηριότητα, είναι οι άνθρωποί μας. Ο καθένας ξεχωριστά, από τη θέση και τον ρόλο του, σε όποιο μέρος της χώρας κι αν βρίσκεται, «ζυθοποιεί» καθημερινά με τον δικό του τρόπο, ώστε να παράγουμε αγαπημένα brands, να εξελισσόμαστε, να καινοτομούμε και να δίνουμε δυναμικά το παρών στην αγορά μας. Και είναι η προσπάθεια και η μοναδική πινελιά του καθενός που, στο τέλος, δίνουν ζωή στον εταιρικό μας Σκοπό.
Γι’ αυτό και από την πλευρά μας, επιδιώκουμε όχι μόνο να διασφαλίσουμε τις υπάρχουσες συνθήκες, αλλά και να δημιουργούμε συνεχώς νέες ευκαιρίες, που συνδυάζουν ένα σύγχρονο και ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον με την ανάπτυξη, την πρόοδο και την ευημερία των ανθρώπων μας, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Ένα ελκυστικό περιβάλλον εργασίας με την υγεία και ασφάλεια ως βασική προτεραιότητα σε όλες μας τις εγκαταστάσεις, ανοιχτή επικοινωνία από και προς όλους με απόλυτη ελευθερία έκφρασης, σταθερή επένδυση στην εκπαίδευση και περαιτέρω ανάπτυξη ταλέντων και δεξιοτήτων, δίκαιη αξιολόγηση βάσει αδιάβλητων διαδικασιών, διαρκή προώθηση της πολυμορφίας και της συμπερίληψης και έμφαση σε πρωτοβουλίες που ευνοούν την ισορροπία μεταξύ σωματικής και ψυχικής υγείας, βρίσκονται στην κορυφή της agenda μας, αποτελώντας, παράλληλα, προκλήσεις που καθημερινά διαχειριζόμαστε με πάθος και θετική διάθεση!».

Χαράλαμπος Λάγιος, HR BP Commercial & Support Functions & Performance Management Specialist
«Σε έναν οργανισμό, όπως η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, που δραστηριοποιείται σε μια ιδιαίτερα απαιτητική αγορά, ο ρόλος του HR Business Partner περιλαμβάνει καθημερινές προκλήσεις αλλά και πολλές στιγμές χαράς και ικανοποίησης. Ένας από τους βασικούς στρατηγικούς μας στόχους, ως τμήμα, αποτελεί η στελέχωση και κάλυψη των νέων ρόλων και αναγκών που δημιουργούνται, εκ των έσω. Να δίνουμε, δηλαδή, στους ανθρώπους μας την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν αλλά και να καλλιεργήσουν περαιτέρω hard & soft skills, να αξιοποιήσουν τα ταλέντα και τις δεξιότητές τους, να εξελιχθούν σε νέες θέσεις και ρόλους. Πρόκειται για μια δυναμική διαδικασία, που βρίσκεται διαρκώς σε εξέλιξη και αφορά στην ανάπτυξη και ανάδειξη των ανθρώπων μας, σε συνδυασμό με την ενίσχυση του αποτυπώματός μας στην αγορά.

Χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα εργαλεία και ακολουθώντας σαφείς και διαφανείς διαδικασίες, επενδύουμε συνειδητά στο ανθρώπινο δυναμικό μας, γι’ αυτό και τα “success stories” των ανθρώπων μας ποικίλουν, με σημαντικά αποτελέσματα σε διαφορετικές θέσεις, ομάδες και τμήματα αλλά και χώρες στο σύνολο σχεδόν των αγορών που δραστηριοποιούμαστε ως Όμιλος».

Γαβριήλ Σακκίδης, Total Rewards Manager
«Με τους ανθρώπους μας συνεχώς στο επίκεντρο, δεν θα μπορούσαμε να μην εστιάζουμε στην υιοθέτηση και διατήρηση ενός δίκαιου και διαφανούς μοντέλου αμοιβών και παροχών, που βασίζεται στο “pay for performance”.

Ο σχεδιασμός ενός αξιοκρατικού και ταυτόχρονα σύγχρονου συστήματος μισθοδοσίας και παροχών, αποτελεί πρόκληση για όλες τις επιχειρήσεις. Γι’ αυτό και παρακολουθώντας συνεχώς τις εξελίξεις, όχι μόνο του κλάδου μας, αλλά και ευρύτερα της αγοράς, προσαρμοζόμαστε άμεσα στις συνεχώς μεταβαλλόμενες τάσεις και αυτοματοποιούμε ολοένα και περισσότερο τις διαδικασίες μας, επιλέγοντας να είμαστε αρκετά ανταγωνιστικοί συνολικά, σε σχέση με το benchmark της αγοράς.
Την ίδια στιγμή, οι συμπληρωματικές παροχές και τα προνόμια, αποτελούν ένα σημαντικό εργαλείο για την αύξηση της αποδοτικότητας, ειδικά όταν σχεδιάζονται βάσει συγκεκριμένου feedback που έχουμε λάβει από τους ίδιους τους εργαζόμενους».

Σωτήρης Τσουματίδης, Learning & Talent Development Supervisor
«Στις αρχές του 2020, κανένας από εμάς δεν θα μπορούσε να φανταστεί τη νέα πραγματικότητα που κληθήκαμε όλοι να διαχειριστούμε, τόσο στην προσωπική μας ζωή όσο και στον τρόπο που εργαζόμαστε. Έχοντας στις άμεσες προτεραιότητές μας τη διατήρηση ενός εργασιακού περιβάλλοντος που αγκαλιάζει τους νέους συναδέλφους και τους εντάσσει ομαλά στον οργανισμό, τη συνεχή επαφή και αλληλεπίδραση με όλες τις διευθύνσεις και τα τμήματα και ιδιαίτερα των Πωλήσεων, σίγουρα, αποτέλεσε μια μεγάλη πρόκληση προς άμεση και συγχρόνως αποτελεσματική διαχείριση!

Παρά την αναγκαία απόσταση που έπρεπε να διατηρηθεί, προχωρήσαμε σε ριζικό ανασχεδιασμό των digital εργαλείων μας και τολμώ να πω ότι υλοποιήσαμε επιτυχώς αρκετά και σημαντικά projects, μεταξύ των οποίων: ένα ολοκαίνουργιο, ολοκληρωμένο onboarding πρόγραμμα για τους νέους εργαζόμενους, το οποίο καλύπτει όλους τους τομείς, ενίσχυση των ψηφιακών εργαλείων μάθησης, μεταξύ των οποίων η πλήρης ψηφιακή μας βιβλιοθήκη, online trainings και sessions για το σύνολο των εργαζομένων μας, ψηφιακά tours στις εγκαταστάσεις μας, ακόμη και ψηφιακές επισκέψεις στην αγορά!
Και το σημαντικότερο για εμάς ήταν η απήχηση που είχε αυτή η προσπάθεια. Τα θετικά σχόλια και η μεγάλη ανταπόκριση των ανθρώπων μας, αποτέλεσαν τη μεγαλύτερη επιβεβαίωση του ότι κινηθήκαμε άμεσα και αποτελεσματικά προς τη σωστή κατεύθυνση».

Μαρία Μισιρλή, HR BP Supply Chain & Employee Relations Specialist
«Τις περισσότερες φορές, όταν κάποιος ακούει για Ανθρώπινο Δυναμικό, κάνει αυτομάτως τη σύνδεση με χαρούμενα πρόσωπα, αυτοματοποιημένα συστήματα, δομημένο περιβάλλον ή ακόμη και όμορφους, λειτουργικούς χώρους γραφείων. Ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτά… ιδίως όταν έχεις να διαχειριστείς δύο μονάδες παραγωγής και τέσσερα κέντρα διανομής σε όλη την Ελλάδα. Και αυτό αποτελεί και για εμάς μια μεγάλη, καθημερινή πρόκληση!

Το να εξασφαλίσεις στο ακέραιο την υγεία και ασφάλεια των ανθρώπων, σε συνδυασμό με την απρόσκοπτη λειτουργία των εγκαταστάσεων, ιδίως σε συνθήκες πανδημίας, συνδυάζοντας την ευελιξία με τον απαραίτητο αυστηρό προγραμματισμό. Το να μετατρέψεις και κυρίως, να διατηρήσεις αμιγώς βιομηχανικούς χώρους, με δύσκολες και απαράβατες προδιαγραφές λειτουργίας σε περιβάλλοντα οικεία, όπου ο καθένας μπορεί να εκφραστεί ανοιχτά και ελεύθερα. Το να αναπτύξεις έναν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας και να χτίσεις σχέσεις εμπιστοσύνης, ώστε να αφουγκραστείς και να συμβάλλεις σε κάθε προβληματισμό ή ανησυχία των εργαζομένων. Το να καταφέρεις, τελικά, να αποτελέσεις τον “συνδετικό κρίκο” μεταξύ όλων των εγκαταστάσεων και των ομάδων, ώστε να νιώθουν όλοι ότι, ουσιαστικά, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος ενός οργανισμού που μοιράζεται και υπηρετεί τον ίδιο Σκοπό».

Έλενα Μαράκη, HR Operations Specialist
«Στη συνεχώς μεταβαλλόμενη καθημερινότητά μας, όπου ακόμη και ο πιο βραχυπρόθεσμος προγραμματισμός είναι εύκολο να ανατραπεί, μεταξύ άλλων, ήρθε στο προσκήνιο και η σπουδαιότητα του ανθρώπινου παράγοντα, η σημασία της ασφάλειας, της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, μεταξύ σωματικής και ψυχικής ευεξίας. Και σίγουρα αποτελεί πρόκληση, όταν αφορά στο σύνολο των εργαζομένων!

Γι’ αυτό και εντατικοποιήσαμε και εμπλουτίσαμε ανάλογες δράσεις μας, αξιοποιώντας, παράλληλα, νέα τεχνολογικά εργαλεία και υποδομές. Η ενίσχυση του καθεστώτος τηλεργασίας και η παροχή σχετικού εξοπλισμού, η λειτουργεία 24ωρης γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης, η υλοποίηση σεμιναρίων για την ψυχική υγεία και διαχείριση του άγχους, η παροχή ολοκληρωμένου προγράμματος wellness & wellbeing για τους εργαζόμενους και τα μέλη των οικογενειών τους και η συμμετοχή σε εθελοντικές δράσεις, αποτελούν ενδεικτικά παραδείγματα. Παράλληλα, επιδιώκουμε και την υλοποίηση ενεργειών στους χώρους εργασίας, όπως είναι χαρακτηριστικά τα “wellness breakfasts”, οι “εβδομάδες διατροφής” ή τα “Friday bars”, ώστε να υπάρχει δυνατότητα μεγαλύτερης αλληλεπίδρασης αλλά και να διανθίζεται η εργασιακή καθημερινότητα με ευχάριστες “νότες”.
Το να νιώθει χαρούμενος ένας εργαζόμενος με το περιβάλλον και τις συνθήκες εργασίας του, είναι πολύ σημαντικό και την ίδια στιγμή πολύ δύσκολο να επιτευχθεί. Γι’ αυτό και εμείς χτίζουμε καθημερινά προς αυτήν την κατεύθυνση».