Το δικό του Book Club, ήτοι μία Δανειστική Βιβλιοθήκη για τους εργαζομένους του, δημιούργησε ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Ειδικότερα, ο Όμιλος Σαρακάκη έδωσε δεύτερη ζωή σε παλιές βιβλιοθήκες, γεμίζοντας τα ράφια με βιβλία κάθε είδους, από εγκυκλοπαίδειες, διηγήματα και μυθιστορήματα μέχρι επιστημονικά και παιδικά βιβλία, βιβλία ποίησης και ιστορίας, λευκώματα και βιογραφίες.

Έτσι, οι άνθρωποι του Ομίλου θα μπορούν να διαβάζουν ό,τι θέλουν, ενώ προτρέπονται να συμβάλλουν και οι ίδιοι στον διαμοιρασμό των βιβλίων, αλλά και στον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης. «Στην εποχή της υπερπληροφόρησης, των social media, του GenAI και των fake news, η αξία της γνώσης αλλά και της παρέας που προσφέρει ένα βιβλίο επανέρχεται με έναν ανακουφιστικό, σχεδόν θεραπευτικό τρόπο…

Η ανάγνωση των βιβλίων έχει ευεργετικό χαρακτήρα στη διάθεσή μας καθώς μας βοηθά να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας, να ανακαλύπτουμε νέες κουλτούρες, να βελτιώνουμε τον εαυτό μας και να ταξιδεύουμε νοερά στον χρόνο και σε τόπους μακρινούς» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη σε σχετική ανάρτησή του.