Η GEP, ηγέτιδα εταιρεία Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία στην Ελλάδα, ανακοινώνει τη διοργάνωση του σεμιναρίου BLS-AED Provider στις 20 Ιουνίου 2024. H GEP, πιστοποιημένη ως Course Center του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ERC) στην Ελλάδα, παρέχει πιστοποίηση σε πολίτες για τη Βασική Υποστήριξη Ζωής στον Ενήλικα και τη Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή (BLS-AED). Το σεμινάριο αποτελεί ένα ουσιαστικό βήμα για την εγκαθίδρυση κι εμπέδωση της εταιρικής κουλτούρας Πρώτων Βοηθειών σε κάθε ιδιώτη κι επιχείρηση.
Η εκπαίδευση στη Βασική Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (BLS) και στον Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδιστή (AED) αποτελεί το πρώτο επίπεδο φροντίδας για ένα άτομο που βρίσκεται σε καρδιακή ανακοπή, τόσο στο χώρο εργασίας, όσο και στο σπίτι και χώρους στους οποίους κινούμαστε καθημερινά.

Το εν λόγω σεμινάριο θα παρέχει όλη την ενδεδειγμένη κι απαραίτητη εκπαίδευση με πρακτικές και θεωρητικές τοποθετήσεις, επικεντρώνοντας στη διαδικασία εκμάθησης της υποστήριξης της κυκλοφορίας και της αναπνοής ενός συμβάντος καρδιακής ανακοπής, με χρήση απλών μεθόδων, μέχρι την άφιξη της εξειδικευμένης βοήθειας. Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν και στην ορθή χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή προκειμένου να διασφαλίζεται η ασφαλής χορήγηση ηλεκτρικού ρεύματος στην απινίδωση, καθώς επίσης και στις βασικές αρχές της ανάνηψης, με προσομοιώσεις σεναρίων σε περιπτώσεις συμβάντων σε χώρο εργασίας -και όχι μόνο- καθώς και στην αντιμετώπιση περιπτώσεων πνιγμού και λιποθυμικού επεισοδίου.

Το σεμινάριο BLS-AED Provider, υπό τη διοργάνωση της GEP ως ERC Course Center, αποτελεί μια πολύτιμη ευκαιρία για τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για την πρόληψη και την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών υγείας. Μέσω αυτής της εκπαίδευσης, καλύπτεται και η νομική υπευθυνότητα, ενώ η εταιρική κουλτούρα Πρώτων Βοηθειών ενισχύεται και διαπνέει την οργανωτική δομή, δημιουργώντας ένα ασφαλές και προστατευτικό περιβάλλον για όλους τους εργαζόμενους. Οι συμμετέχοντες αποκτούν την απαραίτητη επάρκεια και αυτοπεποίθηση για να αντιμετωπίσουν καταστάσεις υγείας και να προσφέρουν πρώτες βοήθειες με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα σε κάθε περιβάλλον έκτακτης ανάγκης.