Από την υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας, στη διαμόρφωση μίας κουλτούρας Συμπερίληψης και Διαφορετικότητας.

Στις 8/5/2023 ο Όμιλος ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας, η οποία είναι μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της Διαφορετικότητας στις επιχειρήσεις, καθώς και ένα μέσο δέσμευσης για την εφαρμογή της ισότητας, των ίσων ευκαιριών και της διαφορετικότητας σε κάθε εργασιακό περιβάλλον.
H υπογραφή της Χάρτας αποτέλεσε επισφράγιση των πρακτικών που υιοθετούμε για τη διασφάλιση της αποδοχής της διαφορετικότητας και των καθημερινών μας προσπαθειών για την ενίσχυση των αρχών της ισότητας και της συμπερίληψης.
Με κύριο μέλημα την ενίσχυση της κουλτούρας Συμπερίληψης και Διαφορετικότητας έχουμε δώσει μεγάλη έμφαση στην αφύπνιση και εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού μας και ειδικά στο χώρο της Νευροδιαφορετικότητας, μέσα από μία σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών.

Οι πρωτοβουλίες μας
Σε συνεργασία με το ΚΕΑΝ πραγματοποιήσαμε μία σειρά από εκπαιδευτικές ημερίδες «Diversity & Inclusion», για τα στελέχη που διαχειρίζονται ομάδες και κατέχουν θέσεις ευθύνης και επιρροής. Στόχος ήταν να ενισχυθεί η γνώση γύρω από την έννοια της διαφορετικότητας, των στερεότυπων και των προκαταλήψεων. Αυτή η πρωτοβουλία επεκτάθηκε και στο σύνολο του προσωπικού, μέσω μίας διαδικτυακής εκπαίδευσης με μαθήματα σε μορφή ταινιών μικρού μήκους. Επιπλέον, ο Όμιλος MOTOΔΥΝΑΜΙΚΗ συμμετέχει ενεργά στα εργαστήρια διαμόρφωσης της Συμπεριληπτικής Γλώσσας και Επικοινωνίας, που διοργανώνει το Diversity Charter Greece. Σκοπός τους είναι να εφοδιάσουν τα στελέχη HR με γνώσεις, εργαλεία και δεξιότητες που απαιτεί η πολυπλοκότητα και η ποικιλομορφία του σύγχρονου εταιρικού τοπίου.

Παράλληλα, εκπρόσωποι της Διεύθυνσης HR έχουν πραγματοποιήσει εκπαιδεύσεις γύρω από τις «Ασυνείδητες προκαταλήψεις στη διαδικασία πρόσληψης», στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου PROGEDI (Promoting Gender Equality, Diversity and Inclusion), οι οποίες στοχεύουν στην άρση των ασυνείδητων προκαταλήψεων που διαμορφώνονται από τις εμπειρίες ζωής και το περιβάλλον. Με την ολοκλήρωση αυτών των εκπαιδεύσεων, η γνώση που θα έχει αποκτηθεί θα διαχυθεί από την Διεύθυνση HR στα στελέχη του Οργανισμού. Αυτή την εποχή εργαζόμαστε εντατικά για την πιστοποίηση μας στο «Σχήμα Πιστοποίησης Διαφορετικότητας/Inclusive Workplace». Στόχος της πιστοποίησης είναι μια πιο δομημένη προσέγγιση των δράσεών μας στον τομέα της Διαφορετικότητας και της Συμπερίληψης και να ενσωματώσουμε Δείκτες Μέτρησης, που θα μας επιτρέψουν να πέτυχουμε τους στόχους μας.

Στις 15/2/2024, ο Όμιλος συμμετείχε στην Ημέρα Καριέρας για τη Διαφορετικότητα στο Σεράφειο, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με άτομα από διαφορετικά υπόβαθρα για τις ευκαιρίες απασχόλησης που υπάρχουν στον Όμιλο.
Στις 30/1/2024, διοργανώσαμε στις εγκαταστάσεις μας μία ημέρα αφιερωμένη στη Νευροδιαφορετικότητα, υποδεχόμενη εκπροσώπους εταιρειών που μοιράζονται το ίδιο ενδιαφέρον για το θέμα. Στόχος της ημερίδας ήταν να μοιραστούν οι εκπρόσωποι των εταιρειών και οι ομιλητές βέλτιστες πρακτικές για το αύριο της Νευροδιαφορετικότητας. Οι διακεκριμένοι ομιλητές εμβάθυναν στην εξέλιξη της Νευροδιαφορετικότητας στην ενήλικη ζωή (Σοφία Δρόσου, Ψυχολόγος MSc, Πρόεδρος Ελληνικού Συλλόγου ΔΕΠΥ), στη Νευροδιαφορετικότητα στο χώρο εργασίας (Τζιουλιέττα Παυλοπούλου, Ph.D. PCAC, PCC Certified Coach στη ΔΕΠΥ) και στα οφέλη της υιοθέτησης της Νευροδιαφορετικότητας στις επιχειρήσεις (Κωνσταντίνος Ταχτσίδης, Δημοσιογράφος, Δημόσιες Σχέσεις και Επικοινωνία με ΜΜΕ, Συνήγορος της Νευροδιαφορετικότητας). Η εκδήλωση έκλεισε με την συγκινητική ομιλία του πρώην επαγγελματία μπασκετμπολίστα και εμπνευστή της ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό, Δημήτρη Παπανικολάου, με τίτλο «Νευροδιαφορετικότητα: Η δύναμη της επίγνωσης».

Ο Όμιλος ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, έχοντας ως προτεραιότητα την περαιτέρω αφύπνιση του δυναμικού της για την Διαφορετικότητα και τη Συμπερίληψη και έχοντας ως στόχο να οδηγήσει την αλλαγή στον τομέα της Νευροδιαφορετικότητας, συνεχίζει καθημερινά και με σταθερά βήματα την πορεία της.