Σε δωρεά ιατρικού και τεχνολογικού εξοπλισμού, ύψους 2 εκατ. ευρώ, προχωρά ο Όμιλος Olympia, με στόχο την αντιμετώπιση του COVID-19.

Αναλυτικότερα, η εταιρεία Public – MediaMarkt θα παραδώσει 3.230 συσκευές τεχνολογίας και οικιακές συσκευές στα δημόσια σχολεία ευάλωτων οικονομικά περιοχών, σε 6 νοσοκομεία αναφοράς, στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και σε 20 δομές προστασίας και φιλοξενίας παιδιών, ενώ η SUNLIGHT θα παραδώσει ιατρικό εξοπλισμό στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, στο «Σισμανόγλειο» Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής και στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, προσφέροντας παράλληλα 770 laptops στα συνολικά 364 δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους δήμους Καβάλας, Ξάνθης, Τοπείρου Μύκης, Αβδήρων και Κομοτηνής, αλλά και υποστηρίζοντας με τεχνολογικό εξοπλισμό τη λειτουργία τοπικών φορέων σε Ξάνθη και Κομοτηνή.

Επίσης, ο Όμιλος Olympia θα διαθέσει 500.000 ευρώ με σκοπό την αγορά τεστ ανίχνευσης του COVID-19, όποτε αυτά εγκριθούν από τις αρμόδιες Επιτροπές. Επισημαίνεται, τέλος, ότι η υλοποίηση της δωρεάς προς τα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας θα υποστηριχθεί από την Deloitte και το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, με μέρος της δωρεάς να ενισχύσει το Πρόγραμμα «Ψηφιακό Σχολείο για Όλους» του Ιδρύματος Μποδοσάκη και τη διαδικασία προς τους κοινωφελείς φορείς παιδικής πρόνοιας της χώρας να υποστηρίζεται από το μη κερδοσκοπικό σωματείο ΔΕΣΜΟΣ.