Ο Δημήτρης Ραμαντζάς, Ιδρυτής και CEO των So Easy, μας παρουσιάζει τον τρόπο που εξασφαλίζουν την αποτελεσματική και επιτυχημένη επικοινωνία των στελεχών σε μία ξένη γλώσσα. Με 25 χρόνια εμπειρίας στο χώρο μας μίλησε για το πρωτοποριακό πρόγραμμα So easy For Busy που έχουν δημιουργήσει και για τη δυναμική σχέση αλληλεπίδρασης που χτίζουν με τον κάθε σπουδαστή ξεχωριστά.

HR Professional: Ποια είναι η φιλοσοφία του Ομίλου So Εasy;

Δημήτρης Ραμαντζάς: Η αποτελεσματική κι επιτυχημένη επικοινωνία σε μια ξένη γλώσσα πάντα ήταν το ζητούμενο. Αυτή ήταν και είναι η κυρίαρχη έμπνευση μας στα So Easy.

Ο κάθε σπουδαστής κοντά μας κάνει δική του, εύκολα και γρήγορα, τη γλώσσα της επιλογής του με συμμάχους τα σύγχρονα εκπαιδευτικά εργαλεία και την τεχνογνωσία So Easy.

Ξεκινώντας τα So Easy ποντάραμε σε ένα στοίχημα: όλοι οι σπουδαστές μας να έχουν την άνεση της επικοινωνίας της μητρικής τους γλώσσας σε περισσότερες νέες δικές τους γλώσσες. Και το κερδίζουμε μαζί τους, όλα αυτά τα χρόνια, καθημερινά.

Ο κάθε σπουδαστής μας από τις πρώτες κιόλας ώρες κοντά μας απελευθερώνεται και ξεκλειδώνει τη δυναμική του. Καταρρίπτει την κάθε ανησυχία και το μικρό ή μεγάλο άγχος του. Απολαμβάνει την άνεση στην επικοινωνία. Ζει την εμπειρία μιας ποιοτικής γλωσσομάθειας που πάντα επιθυμούσε και δεν είχε βρει τον τρόπο μέχρι τώρα να κατακτήσει ή να “χωρέσει” στον τρόπο ζωής του.

Μιλάει, γράφει, επικοινωνεί στη νέα δική του γλώσσα με αυτοπεποίθηση και σιγουριά.

HR P.: Με 25 χρόνια εμπειρίας στο χώρο των ξένων γλωσσών πείτε μας λίγα λόγια για το επιχειρησιακό πρόγραμμα So easy FOR BUSY;

Δ. Ρ.: Το πρόγραμμα So Easy FOR BUSY δεν ανήκει σε μας. Είναι φτιαγμένο από ανθρώπους για ανθρώπους. Από επαγγελματίες κι απευθύνεται σε επαγγελματίες. Επινοήθηκε, δημιουργήθηκε κι εξελίσσεται πάντα με γνώμονα τον Άνθρωπο και τις διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες κι απαιτήσεις του.

Το So Easy For Busy αποτελεί ένα άρτιο και σύγχρονο, εκπαιδευτικό εργαλείο γλωσσομάθειας, που εγγυάται το αποτέλεσμα που επιθυμείς, στο χρόνο που το επιθυμείς και με τον τρόπο που επιθυμείς.

Είναι το πρόγραμμα που “χτίζουν” οι ίδιες οι επιχειρήσεις για το σημαντικότερο κεφάλαιο τους, τους ανθρώπους τους. Είναι ένα ταξίδι στη γνώση μέσα από το οποίο αναδεικνύεται ο άνθρωπος, ο επαγγελματίας, αναπτύσσεται η δυναμική του και ενδυναμώνεται το προφίλ του μέσα από την επιτυχημένη επικοινωνία σε μια άλλη γλώσσα. Με το So Easy FOR BUSY o σπουδαστής:

  • Χρησιμοποιεί όλες του τις αισθήσεις: από τις πρώτες κιόλας ώρες αναπτύσσει όλες τις οπτικές, ακουστικές, κιναισθητικές και προφορικές δεξιότητές του στη νέα δική του γλώσσα.
  • Εμπνέεται και δημιουργεί: με βοηθό του την τεχνολογία σκέφτεται και λειτουργεί πρακτικά και συναισθηματικά στη νέα δική του γλώσσα.
  • Κερδίζει πολύτιμο χρόνο: με 50% λιγότερο χρόνο σπουδών και 30% λιγότερο χρόνο διαβάσματος αισθάνεται ότι επενδύει άμεσα και αποτελεσματικά το χρόνο του.
  • Ελίσσεται ευέλικτα: μαθαίνει πώς να ισορροπεί ανάμεσα στη γενική και την ειδική γλωσσομάθεια. Επικοινωνεί με την ίδια άνεση στον καθημερινό και επαγγελματικό λόγο.

HR P.: Business Terms ή Business Language;

Δ. Ρ.: Οι σπουδαστές μας λύνουν άμεσα τον γρίφο του πως χρησιμοποιείται η επαγγελματική ορολογία. Ενώ έχουν εξοικειωθεί με την ορολογία του επαγγέλματος τους, την καταλαβαίνουν και τη χρησιμοποιούν, δεν μπορούν να την εντάξουν αποτελεσματικά στο λόγο. Μαθαίνουν να σκέφτονται πλέον κατευθείαν στη νέα δική τους γλώσσα, και να αισθάνονται άνεση και σιγουριά στην επικοινωνία τους είτε αυτή είναι η σύνταξη ενός e-mail σε συνεργάτη του εξωτερικού, είτε είναι μια εταιρική παρουσίαση σε ένα διεθνές συνέδριο. Ποιός δε θα ήθελε να νιώθει αυτή την αίσθηση της σιγουριάς και της αυτοπεποίθησης που σου προσφέρει η σωστή επικοινωνία;

HR P.: Ποιες είναι οι στρατηγικές σας συνεργασίες;

Δ. Ρ.: Έχουμε περίπου 20.000 στρατηγικές συνεργασίες που κλείστηκαν μέσα στον τελευταίο χρόνο και θα ήθελα να μπορώ να τις θυμάμαι μια προς μια ονομαστικά. Στρατηγική συνεργασία για μας είναι αυτή που ξεκινάει με τον κάθε σπουδαστή μας ξεχωριστά. Είναι μια δυναμική σχέση αλληλεπίδρασης με στόχο να κερδίσει το δικό του στοίχημα στην πράξη. Και το κερδίζει! Έχοντας κατακτήσει πλέον τη νέα δική του γλώσσα, την άνεση στην επικοινωνία κι έχοντας ξεδιπλώσει τη νέα του δυναμική.

Μέσα σε αυτή τη σχέση ο σπουδαστής απολαμβάνει φυσικά και τα οφέλη από τη συνεργασία μας με το HEC (Hellenic English Council), το Πανεπιστήμιο του Cambridge, την ΗΑU (Hellenic American Union) και το Πανεπιστήμιο του Greenwich –με δυνατότητα εκπαίδευσης και πιστοποίησης σε 140 διαφορετικούς επαγγελματικούς τομείς.

HR P.: Ποιοι είναι οι μελλοντικοί σας στόχοι;

Δ. Ρ.: Οι στόχοι μας για το μέλλον ταυτίζονται με τους στόχους των σπουδαστών μας και των επιχειρήσεων που μας εμπιστεύονται. Συχνά χρειάζεται να τους ανακαλύψουμε μαζί. Συχνά χρειάζεται να τους οριοθετήσουμε μαζί. Και ακόμα πιο συχνά χρειάζεται να τους διαφοροποιήσουμε στην πράξη. Πάντα όμως τους πετυχαίνουμε! Οι στόχοι δεν είναι δύσκολοι, μακρινοί κι άπιαστοι. Οι στόχοι είναι So Easy και για εμάς, αλλά περισσότερο για τους σπουδαστές μας. Και είναι σημαντικό να έχεις τα κατάλληλα όπλα για να πετύχεις τους στόχους σου. Ειδικά όταν αυτά είναι So Easy!