Ο μέσος εργαζόμενος, που νιώθει σωματικά και ψυχικά εξαντλημένος, είναι μόλις 32 ετών, σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου ΟnePoll με δείγμα 2 χιλιάδων εργαζομένων, η οποία διεξήχθη για λογαριασμό του The Office Group. Αναλυτικότερα, το 1/3 των ερωτηθέντων παραδέχεται ότι δεν μπορεί να συνεχίσει την εργασία του λόγω του άγχους και της εξάντλησης, με το 52% να ισχυρίζεται ότι έχει μεγάλο φόρτο εργασίας και το 58% να πιστεύει ότι το τυπικό εργασιακό ωράριο έχει διευρυνθεί κατά πολύ.

Το 37% αισθάνεται επίσης ότι υπάρχει συνεχής πίεση για επιπλέον εργασία και το 29% θα ήθελε να πάρει την άδειά του την επόμενη φορά που θα αισθανθεί ιδιαίτερο άγχος. Επιπλέον, από τότε που ξεκίνησαν τα περιοριστικά μέτρα για τον Covid-19, το 59% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι εργάζεται περισσότερες ώρες, με το 31% να δηλώνει ότι αισθάνεται υποχρεωμένο να εργαστεί περισσότερο επειδή δουλεύει από το σπίτι.

Τέλος, αναφορικά με τους τρόπους για την καταπολέμηση της εξάντλησης, το 20% αναφέρει ότι κάνει διαλογισμό ή γιόγκα για να χαλαρώσει όταν δεν εργάζεται και το 22% θα ήθελε ο εργοδότης του να του προσφέρει μαθήματα ευεξίας και χαλάρωσης.