Η αυτοκινητοβιομηχανία Opel, γερμανική θυγατρική της αμερικανικής General Motors, ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει από το Σεπτέμβριο σε καθεστώς μερικής ανεργίας 20 ημερών σε δύο από τα γερμανικά εργοστάσιά της, στο Ρισελχάιμ και το Καϊζερσλάουτερν.

 «Η ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου καταρρέει και τα μέτρα που χρησιμοποιούνταν ως τώρα για να υπάρξει προσαρμογή με μείωση του όγκου παραγωγής δεν αρκούν πλέον», αναφέρει σε ανακοίνωση του το μέλος της διεύθυνσης της Opel που είναι αρμόδιο για το προσωπικό, ο Χόλγκερ Κίμες. «Το εργαλείο της μερικής ανεργίας είναι αυτή τη στιγμή το κατάλληλο μέτρο (που πρέπει να ληφθεί) για να ξεπεράσουμε αυτή τη φάση αδυναμίας της αγοράς», προσθέτει.

«Η εισαγωγή της μερικής ανεργίας εγγυάται τις θέσεις εργασίας», διαβεβαιώνει από την πλευρά του ο πρόεδρος της επιτροπής της επιχείρησης Opel Βόλφγκανγκ Σέφερ-Κλουγκ στην ίδια ανακοίνωση.Η Opel προβλέπει να χρησιμοποιήσει τη μερική ανεργία τόσο στον τομέα της παραγωγής, από το Σεπτέμβριο, όσο και στη διοίκηση και στις υπηρεσίες, από τον Οκτώβριο. Το μέτρο αφορά περίπου 9.300 εργαζομένους. Δεν αφορά τους περίπου 7.000 μηχανικούς της Opel στο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας στο Ρισελχάιμ.