Η General Electric σχεδιάζει να απολύσει περίπου 2.570 εργαζόμενους στην Ουγγρική θυγατρική της που ειδικεύεται στο φωτισμό τα δύο επόμενα χρόνια, ανακοίνωσε η εταιρεία που εδρεύει στις ΗΠΑ.

Ο Phil Marshall, διευθυντής της GE Lighting στην Ευρώπη, δήλωσε ότι προς το παρόν η απόφαση αποτελεί απλώς μία «σύσταση», προσθέτοντας ότι εκκρεμούν συνομιλίες με τα εργατικά συνδικάτα.

Οι σχεδιαζόμενες απολύσεις ενδέχεται να συνοδευτούν από το πλήρες κλείσιμο ενός εργοστασίου της General Electric στην πόλη Vats, που απασχολεί 700 άτομα. Άλλοι 1.300 υπάλληλοι, από το σύνολο των 1.750 που εργάζονται στην πόλη Nagykanizsa, σχεδιάζεται να απολυθούν. Η διοίκηση της εταιρείας απέδωσε την απόφαση «συρρίκνωσης» των δραστηριοτήτων της στην Ουγγαρία και το κλείσιμο του εργοστασίου στο Vats στις συνέπειες πρόσφατης οδηγίας της Ε.Ε. που θέτει εκτός νόμου τους παραδοσιακούς λαμπτήρες βολφραμίου ώστε να υιοθετηθούν οικονομικότεροι.

Σημειώνεται ότι η General Electric απασχολεί σήμερα 14.000 άτομα στην Ουγγαρία σε τομείς όπως η ενέργεια, η αεροπορική βιομηχανία, η υγειονομική περίθαλψη, η διαχείριση υδάτινων πόρων και τα ηλεκτρονικά.

Πηγή: EMEA Business Monitor