Την πανευρωπαϊκή πρωτιά στον δείκτη της εργασιακής ανασφάλειας εξακολουθεί να διατηρεί η Ελλάδα, όπως προκύπτει από τα τριμηνιαία στοιχεία της εταιρείας Nielsen.

Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών, η Ελλάδα καταλαμβάνει την πρώτη θέση ως προς την εργασιακή ανασφάλεια, καθώς το 30% των Ελλήνων εκφράζει έντονες ανησυχίες για την εργασία του. Παράλληλα, ανήσυχο για την οικονομία δηλώνει το 27% των πολιτών και το 25% εκφράζει την ανησυχία του για τις οφειλές των νοικοκυριών, ενώ το 19% των Ελλήνων δηλώνει ανήσυχο για το ενδεχόμενο ενός πολέμου, γεγονός το οποίο συνδέεται άρρηκτα με την πορεία των ελληνοτουρκικών.

Επίσης, επτά στους δέκα Έλληνες πιστεύουν ότι η χώρα βρίσκεται σε οικονομική ύφεση, ενώ το 75% δηλώνει αμφιβολίες σχετικά με τη δυνατότητα εξόδου από την κρίση  εντός των επόμενων 12 μηνών. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στο α’ τρίμηνο του 2018, ανήλθε στις 61 μονάδες, παραμένοντας οριακά σταθερός έναντι του 3ου και 4ου τριμήνου του 2017 (60 μονάδες) και με μεγάλη απόσταση από τον αντίστοιχο ευρωπαϊκό μέσο όρο ο οποίος ανέρχεται στις 86 μονάδες.