Σύμφωνα με την έρευνα «The Digital Talent Gap» του Capgemini Digital Transformation Institute, σε συνεργασία με το LinkedIn, σε δείγμα 1.200 ατόμων, τουλάχιστον το 50% των ομάδων ηγεσίας σε επιχειρήσεις, ανά τον κόσμο, δηλώνει ότι αντιμετωπίζει σοβαρό έλλειμμα ψηφιακού ταλέντου.

Επίσης, πάνω από το ήμισυ των εταιρειών (54%) συμφωνεί ότι το χάσμα αυτό εμποδίζει τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό, στερώντας από την επιχείρηση ένα βασικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Ταυτόχρονα, η έρευνα αποκαλύπτει ότι επτά στις δέκα εταιρείες στις ΗΠΑ θεωρούν ότι το έλλειμμα εργαζομένων με τις κατάλληλες ψηφιακές δεξιότητες διευρύνεται. Το αντίστοιχο ποσοστό στην Ινδία είναι 64%, στην Μεγάλη Βρετανία 57%, στην Γερμανία 55%, στην Γαλλία 52%, ενώ στην Ισπανία το ποσοστό των εταιρειών, που βλέπουν το κενό των ψηφιακών δεξιοτήτων να διευρύνεται, ανέρχεται σε 50%.

Ακολουθεί η Σουηδία, όπου το ποσοστό διαμορφώνεται σε 48%, στην Ιταλία 43% και στην Ολλανδία 34%. Αντίστοιχα, αναφορικά με τους κλάδους της οικονομίας, στην πρώτη θέση βρίσκεται ο τραπεζικός (62%), ο τομέας των καταναλωτικών αγαθών (60%) και το λιανεμπόριο (60%), ενώ ακολουθεί ο ασφαλιστικός κλάδος (58%), ο κλάδος του αυτοκινήτου (50%), των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας (48%) και οι τηλεπικοινωνίες (42%). Όπως καταγράφεται, το 59% των εργοδοτών δηλώνει ότι η επιχείρησή τους στερείται εργαζομένων, που διαθέτουν τα κατάλληλα soft skills, ενώ το 51% απαντά ότι αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα όσον αφορά εργαζόμενους με τα κατάλληλα hard skills.

Τα δύο soft skills με τη «μεγαλύτερη ζήτηση» είναι η πελατοκεντρική αντίληψη και το «πάθος για μάθηση», ενώ τα δύο πιο δυσεύρετα hard skills είναι η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και το Cloud. Εν κατακλείδι, με βάση την εν λόγω έρευνα, οι εργαζόμενοι ανησυχούν ότι οι δεξιότητές τους είτε είναι ήδη ξεπερασμένες, είτε θα γίνουν σύντομα. Συνολικά, το 29% των εργαζομένων πιστεύει ότι το σύνολο δεξιοτήτων τους είναι ήδη περιττό ή θα είναι τα επόμενα 1-2 χρόνια.