Στις 14 Απριλίου ολοκληρώθηκε το τριήμερο «Πανόραμα Επιχειρηματικότητας & Σταδιοδρομίας 2013» στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών που παρακολούθησαν κυρίως νέοι και νέες ηλικίας 18-30 ετών.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, το οποίο διοργάνωσε ο καθηγητής της ΑΣΟΕΕ, Ιορδάνης Λαδόπουλος, 165 καταξιωμένοι εισηγητές μίλησαν για τις τάσεις και ευκαιρίες για επιχειρηματικότητα και απασχόληση που προσφέρουν 20 κλάδοι της οικονομίας. Σημειώθηκαν 34 εισηγήσεις, 4 workshop και 20 συζητήσεις χωρίς ατζέντα που πραγματοποιήθηκαν παράλληλα σε 7 αίθουσες.

Επίσης, πολύ μεγάλο ενδιαφέρον έδειξαν οι νέοι και οι νέες για τα Business Days–«Αναζητώντας την Αριστεία», δηλαδή τις εκπαιδευτικές επισκέψεις σεμιναριακού χαρακτήρα σε μεγάλες ελληνικές και ξένες πολυεθνικές εταιρίες. 642 αιτήσεις ενδιαφέροντος για συμμετοχή στα 14 Business Days κατατέθηκαν το τριήμερο τα οποία θα πραγματοποιηθούν τους μήνες Μάιο και Οκτώβριο.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ι. Λαδόπουλος: «Για τα επόμενα χρόνια, η δημιουργία καναλιών επικοινωνίας μεταξύ της φοιτητικής νεολαίας  και του κόσμου των επιχειρήσεων είναι και αναγκαία και χρήσιμη. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στο φοιτητή να επαληθεύσει τη χρησιμότητα των γνώσεων που έχει αποκομίσει από το αμφιθέατρο».