Με επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση με τίτλο «Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας» που διοργανώθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο από τις 31 Οκτωβρίου μέχρι τις 2 Νοεμβρίου 2008.

Την εκδήλωση επισκέφτηκαν περισσότερα από 3.000 άτομα, μεταξύ των οποίων, κρατικοί φορείς, επιχειρηματίες, διευθύνοντες σύμβουλοι , στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι τμημάτων ανθρωπίνων πόρων, εκπρόσωποι πανεπιστημίων της χώρας και πολλοί νέοι.

Στο Πανόραμα διοργανώθηκαν περισσότερες από 30 συνεδρίες με θέματα γύρω από την επιχειρηματικότητα και τη σταδιοδρομία, στους ακολούθους τομείς: Ναυτιλία, Τράπεζες, βιομηχανία, Τεχνολογία, Consulting, Λιανεμπόριο , Ενέργεια, Τουρισμός, Ασφάλειες, Διαφήμιση, Creative industry, Φαρμακευτική βιομηχανία.

Στις συνεδρίες αυτές, πάνω από 100 εξέχουσες προσωπικότητες παρουσίασαν τις τάσεις και προοπτικές που διαγράφονται στους άνω κλάδους, καθώς και τις ευκαιρίες που προσφέρονται για επιχειρηματικές δράσεις και απασχόληση.

Το Πανόραμα ανέδειξε θέματα ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού και επιχειρηματικότητας στην πανεπιστημιακή και επιχειρηματική κοινότητα, βοήθησε τους νέους επισκέπτες και επισκέπτριες να προγραμματίσουν τα μελλοντικά επαγγελματικά τους βήματα προσφέροντάς τους πολύτιμες γνώσεις και χρήσιμες εμπειρίες πάνω σε θέματα επιχειρηματικότητας και σταδιοδρομίας. Κυρίως, όμως, προσέφερε στους νέους τη δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας με μεγάλες επιχειρήσεις και επιτυχημένους επιχειρηματίες/στελέχη.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, όπως ο υπουργός  Ανάπτυξης, Χρήστος Φώλιας ο υφυπουργός Σταύρος Καλαφάτης, και ο Γενικός Γραμματέας Κωστής Μουσουρούλης. Επίσης, ήταν εισηγητές ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Συγκοινωνιών & Επικοινωνιών Γιώργος Αναστασόπουλος και ο Ειδικός Γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, Βασίλης Ασημακόπουλος.