Μία από τις μεγαλύτερες -κρατικής ιδιοκτησίας- εταιρείες του Ιράν προειδοποίησε τους ανύπαντρους εργαζόμενούς της να παντρευτούν μέχρι το Σεπτέμβριο, αλλιώς θα απολυθούν, αναφέρουν ιρανικές εφημερίδες.

Η εταιρεία με την επωνυμία Pars Special Economic Energy Zone Company έχει εκατοντάδες εργαζόμενους, κυρίως νεαρούς άνδρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οδηγίες που εξέδωσε η εταιρεία αναφέρουν ότι ο γάμος αποτελεί απαιτούμενο προσόν.

Μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το μέτρο έχει ως στόχο να μειωθεί ο αριθμός των ιερόδουλων που εργάζονται στην περιοχή που βρίσκεται η εταιρεία – στην πόλη Ασαλουγέχ στην ακτή του Περσικού Κόλπου.

Η εφημερίδα Etemad γράφει ότι σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει ότι παρά το γεγονός ότι είχαν ενημερωθεί «ορισμένοι από τους συναδέλφους μας, δεν εκπλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους και παραμένουν ανύπαντροι».

«Μιας και ο γάμος είναι κριτήριο για την πρόσληψη, ανακοινώνουμε για τελευταία φορά ότι όλες οι γυναίκες και άντρες εργαζόμενοι πρέπει να προχωρήσουν σε αυτό το σημαντικό και ηθικό θρησκευτικό χρέος μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Στο ίδιο πνεύμα, ο κυβερνήτης της ανατολικής επαρχίας του Βορείου Κορασάν αποφάσισε πρόσφατα ότι μόνο οι παντρεμένοι θα προσλαμβάνονται σε θέσεις κρατικών λειτουργών στην περιοχή.