Η Παπαστράτος αναδείχθηκε ελκυστικότερος εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024, για 4η χρονιά σύμφωνα με την παγκόσμια έρευνα Employer Brand που διεξάγει η Randstad κάθε χρόνο. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι εταιρείες Βιανέξ Φαρμακευτική, η Aegean, για 2η χρονιά, η Βιομηχανία Παπαδοπούλου, που βρέθηκε από την ένατη στην τέταρτη θέση της κατάταξης και η Σκλαβενίτης. Οι 5 πιο ελκυστικές εταιρείες κατατάσσονται βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων όπως η οικονομική ευρωστία και φήμη τους, η εργασιακή σταθερότητα και η ασφάλεια που προσφέρουν στους εργαζομένους τους.

Τη λίστα των 10 πιο ελκυστικών εργοδοτών συμπληρώνουν ο ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας), η Elpen και, για πρώτη φορά, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, η Skroutz, καθώς και το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο. Σύμφωνα πάντα με την ίδια έρευνα, ο φαρμακευτικός κλάδος συνεχίζει να ξεχωρίζει ως ο πιο ελκυστικός κλάδος στην Ελλάδα για το τρέχον έτος, με το 56% των εργαζομένων να δηλώνει την προθυμία του να εργαστεί σε φαρμακευτικές, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο κλάδος της ενέργειας και των καυσίμων (52%). Οι ισχυρότερες εταιρείες με τις καλύτερες επιδόσεις στους συγκεκριμένους κλάδους είναι η Βιανέξ, η οποία κατατάσσεται ως η πρώτη πιο ελκυστική εταιρεία στην Ελλάδα στον κλάδο της, μαζί με την Εlpen, η οποία κατέχει την έβδομη θέση, και η Demo.

ΑΔΜΗΕ: Πρώτη στον τομέα ενέργειας και καυσίμων
Στον τομέα της ενέργειας και καυσίμων, στην κορυφή βρίσκεται ο ΑΔΜΗΕ και ακολουθούν τα Ελληνικά Πετρέλαια και η Motor Oil, ενώ στον κλάδο των ταξιδιών και τουρισμού, οι πιο ελκυστικές εταιρείες είναι η Aegean, o Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η Lampsa Hotels. Όπως αναφέρει ωστόσο η Randstat, «οι διαφορές στην ελκυστικότητα μεταξύ των υπολοίπων κλάδων είναι μικρές, αποδεικνύοντας ότι οι εργοδότες ανταγωνίζονται όχι μόνο εντός του δικού τους κλάδου, αλλά και με πολλούς άλλους, προκειμένου να προσελκύσουν ταλέντα». Στην έρευνα, η οποία διεξάγεται για 7η χρονιά στην Ελλάδα, συμμετείχαν 3.500 άτομα, μεταξύ των οποίων Έλληνες φοιτητές, εργαζόμενοι και άνεργοι, ηλικίας από 18 έως 65 ετών, ενώ τα αναλυτικά αποτελέσματα θα παρουσιαστούν σε webinar, την Πέμπτη 20 Ιουνίου, στις 11.0, με τους Γρηγόρη Αναστασιάδη, Commercial Director, και Ελένη Γαλοπούλου, Senior Key Account Manager, Randstad Ελλάδος.