Η Παπουτσάνης υποδέχθηκε στις εγκαταστάσεις της στη Νέα Κηφισιά, πέντε τελειόφοιτους από το Τμήμα Ένταξης στην Εργασία (ΤΕΕ) του Εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα», υποστηρίζοντας τη δράση «Job Shadow». Η δράση υλοποιείται από το ΤΕΕ, με σκοπό να έρθουν σε επαφή οι αιτούντες με νοητική αναπηρία και νευροαναπτυξιακές διαταραχές, με τους εργοδότες. Μέσω του «Job Shadow» οι ωφελούμενοι έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν δεξιότητες που απαιτούνται για να επιτύχουν στην αγορά εργασίας. Κατά την παραμονή τους στα γραφεία της Παπουτσάνης, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την εταιρεία και τα στελέχη της και να μοιραστούν μια σημαντική επαγγελματική εμπειρία.

Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του πρωτοποριακού ταχύρρυθμου προγράμματος που δημιούργησε το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα» για την κατάρτιση ανθρώπων με νοητική αναπηρία και νευροαναπτυξιακές διαταραχές, σε προεπαγγελματικές και επαγγελματικές δεξιότητες, ώστε οι συμμετέχοντες να λάβουν τη γνώση και την ειδική υποστήριξη που χρειάζονται με στόχο να αποκατασταθούν επαγγελματικά.

Η Βασιλική Γιαννάκη, HR Manager της Παπουτσάνης ΑΒΕΕ, δήλωσε σχετικά: «Με έντονα θετικό αποτύπωμα σε ό,τι αφορά στην κοινωνική αειφορία, η Παπουτσάνης στέκεται δίπλα σε κάθε ενέργεια που στηρίζει την ενδυνάμωση ευάλωτων ομάδων και καλλιεργεί την κοινωνική ευαισθησία. Εμπνευσμένοι από τον υπέροχο χρόνο που περάσαμε με τους πέντε εξαιρετικούς τελειόφοιτους, αναμένουμε με μεγάλη χαρά την επόμενη συνάντησή μας και τα επόμενα βήματα της συνεργασίας μας με το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ. Προτεραιότητά μας αποτελεί μια κοινωνία στην οποία όλοι έχουμε ίσες ευκαιρίες, χωρίς αποκλεισμούς στην απασχόληση».