Το Sales Management Forum (www.smf.gr), το συνέδριο για το Management των Πωλήσεων που έγινε θεσμός στην ελληνική αγορά, ξεχωρίζει φέτος γιατί εστιάζει στους ίδιους τους ανθρώπους των Πωλήσεων.

Επικεντρώνεται στην προσωπικότητά τους, στους παράγοντες που επηρεάζουν τα συναισθήματα και καθορίζουν τις συμπεριφορές τους, στον αναβαθμισμένο ρόλο τους -αυτόν του account manager- και στην ανάδειξη των ηγετικών ικανοτήτων τους. Στόχος του Sales Management Forum 2009 είναι να εξετάσει την ανθρωποκεντρική πλευρά των Πωλήσεων, εμβαθύνοντας στις τεχνικές και τα εργαλεία που βελτιώνουν την ψυχολογία και τις επιδόσεις των στελεχών. Το SMF 2009 φιλοξενεί πέντε διακεκριμένους ομιλητές.

Ο Dr. Brian Little φέρνει την εμπειρία του Harvard University (υπήρξε καθηγητής την περίοδο 2000-2007) στους Sales Managers, σε ένα τομέα του management που έχει σημαίνουσα βαρύτητα στον επηρεασμό των αποτελεσμάτων. Ειδικότητά του είναι η αναγνώριση του τρόπου με τον οποίο οι διαφορετικές προσωπικότητες αντιδρούν στις εναλλασσόμενες συνθήκες της αγοράς, των χαρακτηριστικών που τους εμψυχώνουν ή αποδυναμώνουν και οι παρεμβάσεις στις οποίες ενδείκνυται να προβούν οι Sales Managers για να έχουν σταθερά υψηλή απόδοση οι υφιστάμενοί τους.

Ο Dan Hill είναι ο διασημότερος μελετητής της επίδρασης των συναισθημάτων στην Πώληση. Γνωρίστε την επαναστατική τεχνική του, υπό την ονομασία “Facial coding” και αποκτήστε άμεσα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Γνωρίστε πως η EDS, θυγατρική της HP, κατόρθωσε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να μεταμορφώσει διεθνώς τα τμήματα πωλήσεων της. Ο James Best, Sales Vice President EMEA της EDS και ο LaVon Koerner, ιδρυτής της Revenue Storm, παρουσιάζουν ένα case study που έγινε παγκόσμιο success story. Πρόκειται για την ανάλυση του project ανανέωσης του μοντέλου Πωλήσεων της EDS, που αφορούσε σε 137.000 εργαζόμενους σε 65 χώρες.

Ο Evan Koppel είναι Regional Sales Director της Continental Airlines (‘World’s Most Admired Airline’), με ευθύνη τζίρου που ξεπερνά τα $230 εκατομμύρια. Τιμήθηκε με το «Distinguished Sales and Marketing award», διαχειρίστηκε με επιτυχία 2 μετασχηματισμούς της οργάνωσης Πωλήσεων (sales transformation), και στην τρέχουσα οικονομική κρίση κατάφερε η οργάνωση του να πετύχει την υψηλότερη βελτίωση κερδοφορίας.