Δεδουλευμένα έως και επτά μηνών συνεχίζει να οφείλει στους ναυτικούς η πλειοψηφία των ακτοπλοϊκών εταιρειών, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις δεν έχει καταβληθεί ούτε το δώρο του Πάσχα, σύμφωνα με καταγγελία της ΠΕΝΕΝ προς τον υπουργό Ναυτιλίας, Κωστή Μουσουρούλη.

Την κατάσταση αυτή επιβεβαίωσε και η διοίκηση της ΠΝΟ σύμφωνα με την οποία παραμένουν να οφείλουν δεδουλευμένα οι ίδιες εταιρείες, ενώ το υπουργείο Ναυτιλίας δεν αντιμετωπίζει, κατά την άποψή της, την κατάσταση ως θα όφειλε. Σύμφωνα με πληροφορίες της ομοσπονδίας οι περισσότερες από τις εταιρείες που δεν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους προς τους ναυτικούς, δηλώνουν ότι βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο και απειλούν ότι θα αποδρομολογήσουν τα πλοία τους αφήνοντας ξεκρέμαστη την ακτοπλοΐα μέσα στο καλοκαίρι.

Η ΠΕΝΕΝ στην καταγγελία της αναφέρει ότι ουσιαστικά η συμφωνία που είχε γίνει μεταξύ του Κ. Μουσουρούλη και των συγκεκριμένων ακτοπλόων στις αρχές του χρόνου, δε λειτούργησε καθώς πέραν από κάποιες αποσπασματικές πληρωμές τελικά υπάρχουν ακόμα μεγάλες οφειλές δεδουλευμένων, ενώ συνεχώς δημιουργούνται νέες οφειλές.