Το πρόβλημα συνδεσιμότητας των αποφοίτων πανεπιστημίων με τις εταιρείας, επιχειρεί να λύσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με τη δημιουργία του ψηφιακού κόμβου καριέρας «Digital Carrer Hub», ο οποίος θα λειτουργήσει στις 15 Δεκεμβρίου.

Το εν λόγω εγχείρημα έλαβε χώρα στο πλαίσιο ολοκλήρωσης του έργου Be IN που υλοποιείται μεταξύ της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας.

«Εμείς ως Περιφέρεια, στο πλαίσιο του έργου, δημιουργούμε έναν ψηφιακό κόμβο καριέρας, τον Digital Career Hub, όπου μέσα οι φοιτητές θα περνάνε το προφίλ τους και οι επιχειρήσεις θα περνάνε μέσα στοιχεία για το προσωπικό που αναζητούν και θα γίνεται η διασύνδεση» εξήγησε ο γενικός διευθυντής εσωτερικής οργάνωσης και λειτουργίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Μιχαηλιδης και πρόσθεσε πως «η πλατφόρμα μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου θα είναι έτοιμη και θα λειτουργήσει. Θα υπάρχουν on line εργαλεία, μια ηλεκτρονική βιβλιοθήκη όπου θα ανεβαίνει όλο το υλικό που παράγεται στο έργο και ένα ηλεκτρονικό αποθετήριο όλων των μελετών και των αναλύσεων του έργου».