Στην κατάργηση 4.800 θέσεων εργασίας προχωρά η Roche Holding, στο πλαίσιο προγράμματος περικοπής δαπανών με στόχο την εξοικονόμηση 2,4 δισ. ελβετικών φράγκων (2,4 δισ. δολ.) ετησίως.

Τα σχέδια θα επηρεάσουν το 6% του προσωπικού της ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας, κυρίως στο τμήμα των φαρμάκων, αναφέρεται σε ανακοίνωση. Σε μικρότερο βαθμό θα επηρεαστούν επίσης το τμήμα πωλήσεων και μάρκετινγκ και η βιομηχανική μονάδα. Το νέο στρατηγικό σχέδιο της Roche για το 2011 και το 2012 «στόχο έχει να προσαρμόσει τη δομή του κόστους σε ένα πλαίσιο μιας όλο και πιο απαιτητικής αγοράς και να καταστεί περισσότερο αποτελεσματική και παραγωγική», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Οι ΗΠΑ βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του νέου στρατηγικού σχεδίου με την κατάργηση 3.550 θέσεων εργασίας και ακολουθεί η Ευρώπη με 1.300 θέσεις εργασίας. «Είναι μια εκτενής, στοχευμένη πρωτοβουλία για να ενισχυθεί η μακροπρόθεσμη ικανότητα καινοτομίας της Roche εν όψει των αυξανόμενων πιέσεων στις τιμές και των δυσκολότερων συνθηκών στην αγορά», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Σέβεριν Σβαν.

Πηγή: naftemporiki.gr