Τη θέσπιση νόμου που απαγορεύει στις επιχειρήσεις τη χρήση ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook για αναζήτηση νέων εργαζομένων μελετά η Γερμανική Κυβέρνηση, αναζωπυρώνοντας τη διαμάχη σχετικά με το αν πρέπει ή όχι οι εργοδότες να «κατασκοπεύουν» την ιδιωτική ζωή των εργαζομένων.

Το υπουργικό συμβούλιο της Γερμανίας ενέκρινε τη νέα νομοθεσία με την οποία καθίσταται παράνομο οι εταιρείες να παρακολουθούν τους εργαζόμενούς τους και θέτει περιορισμούς στη χρήση των τα social media ως εργαλείο για να αποφασίσουν σχετικά με μελλοντικές προσλήψεις. Η νέα αυτή νομοθεσία ωστόσο πρέπει πρώτα να εγκριθεί από το γερμανικό κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με τις προτάσεις, οι online έλεγχοι δεν θα είναι εντελώς παράνομοι καθώς οι εργοδότες θα μπορούν να συνεχίζουν να αναζητούν τα άτομα που έκαναν αίτηση και θα έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν όλες τις πληροφορίες που υπάρχουν σε τέτοια sites και επαγγελματικά δίκτυα όπως το LinkedIn.
Ο γερμανός υπουργός εσωτερικών Thomas de Maiziere δήλωσε: «τα ιδιωτικά κοινωνικά δίκτυα δεν είναι πύλες για την άντληση πληροφοριών σχετικά με τους αιτούντες εργασία».

Σύμφωνα με έρευνα της DDI, συμβουλευτικής εταιρείας που ειδικεύεται στο talent management, ένας στους τέσσερις εργοδότες παγκοσμίως ελέγχει τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το MySpace προκειμένου να πληροφορηθεί σχετικά με τους υποψήφιους εργαζόμενους ενώ το 12% των βρετανών εργοδοτών έλεγξαν τα προφίλ ή τις φωτογραφίες των υποψηφίων πριν αποφασίσουν αν θα τους καλέσουν ή όχι για συνέντευξη.

Πηγή: www.PersonnelToday.com