Στις 11 Δεκεμβρίου 2013, τα στελέχη HR θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μία μοναδική διαδραστική εμπειρία μάθησης και ανταλλαγής απόψεων με το φημισμένο καθηγητή Μάνατζμεντ του Wharton School και Διευθυντή του Wharton Center for Human Resources, Professor Peter Cappelli.

Το People Management Executive Seminar επιστρέφει δυναμικά «στις ρίζες του» με έναν κορυφαίο εισηγητή για ένα από τα πιο καυτά θέματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις σήμερα. Το Talent Management, ο προγραμματισμός δηλαδή των μελλοντικών αναγκών της επιχείρησης σε ανθρώπινο κεφάλαιο, καθώς και η προσέλκυση και διατήρηση των κατάλληλων ανθρώπων στις κατάλληλες θέσεις αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις των μάνατζερ.

«Πώς μπορούν οι επιχειρήσεις να αναπτύξουν και να κρατήσουν τα ταλέντα τους σε μια εποχή περικοπών και μειωμένου engagement», «Πώς θα αποφύγουν να καταλήξουν με περισσότερους ή λιγότερους ανθρώπους από όσους πραγματικά χρειάζονται», «Ποια είναι τα παρωχημένα μοντέλα ανάπτυξης καριέρας που σαμποτάρουν τις αποφάσεις του top management και των line managers» είναι μόνο μερικά από τα καίρια ερωτήματα που θα απαντηθούν στο συνέδριο.

Ο διάσημος καθηγητής P. Cappelli θα παρουσιάσει μια εναλλακτική οπτική του talent management, εμπνευσμένη από τη λογική του supply chain management και προσαρμοσμένη στο σύγχρονο καθεστώς αβεβαιότητας. Βασισμένος σε best practices και στην πλούσια εμπειρία του, θα δώσει στους συμμετέχοντες ένα ολοκληρωμένο πλάνο στρατηγικής, δράσεων και εργαλείων talent management, που θα μπορούν να εφαρμόσουν άμεσα στις επιχειρήσεις τους!

Who is who:
5η θέση στη λίστα «Top 20 International Thinkers, HR Most Influential 2012»

«The best talent guy worldwide» – HR Magazine

Βραβευμένος για τη συνολική συνεισφορά του στο χώρο της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού (2009 PRO Award-International Association of Corporate and Professional Recruiters, 25 most influential people in the field of human capital-Vault.com κ.ά)

Research Associate στο National Bureau of Economic Research

Μέλος του National Academy of Human Resources

Έχει διατελέσει Καθηγητής στο ΜΙΤ, το University of Illinois και το Berkeley, καθώς και Διευθυντής του National Center on the Educational Quality of the Workforce του Υπουργείου Παιδείας των Η.Π.Α.

Μέλος Επιτροπών στο World Economic Forum, το Business Roundtable και το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ

Πλούσιο ερευνητικό έργο στους τομείς του στρατηγικού talent management, του performance management και των HR Practices

Συγγραφέας μερικών από τα σημαντικότερα βιβλία στο χώρο του HR:

  • «Talent Management: Managing Talent in an Age of Uncertainty»
  • «Managing The Older Worker»
  • «The New Deal at Work: Managing the Market-Driven Workforce» κ.ά.