Στη Pharmathen προάγουμε ένα θετικό και ανθρωποκεντρικό εργασιακό περιβάλλον δεσμευόμενοι στην επιχειρησιακή αριστεία και την ποιότητα σε ό,τι κάνουμε και δίνοντας ευκαιρίες σε κάθε εργαζόμενο να προτείνει ιδέες και να συμμετάσχει σε πρωτότυπα projects που προκύπτουν ύστερα από δικές του προτάσεις. Με αυτό τον τρόπο, κάθε εργαζόμενος μεγιστοποιεί την απόδοσή του και συμβάλλει στην ανάπτυξη της εταιρείας.

Αφοσίωση, επιμονή, πρωτοβουλία, συμμετοχικότητα, αμοιβαίος σεβασμός είναι μερικές από τις κύριες αξίες που εμπνέουν τους ανθρώπους μας και αποτελούν κινητήριο μοχλό της προσωπικής μας ανάπτυξης κι επίτευξης των στόχων της εταιρείας, ξεπερνώντας πολλές φορές τις προσδοκίες της ίδιας της ηγετικής ομάδας. Αναγνωρίζουμε ότι η καρδιά της επιτυχίας και του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος της εταιρείας μας βρίσκεται στην επιλογή και διατήρηση άρτια εκπαιδευμένων επαγγελματιών, που με την ακεραιότητά τους, τα υψηλά ακαδημαϊκά του προσόντα, καθώς και την εξειδίκευσή τους, συμβάλλουν καθημερινά στην επίτευξη των εταιρικών μας στόχων, με πνεύμα ομαδικότητας και καλής συνεργασίας.

Με αυτές τις αξίες γίνεται και η επιλογή των ανθρώπων μας που έχει σημειώσει τα τελευταία χρόνια αλματώδη αύξηση (500 νέες θέσεις εργασίας το διάστημα 2010-2015). Δεσμευόμαστε, ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να είναι ενήμεροι για τις εξελίξεις αλλά και για τη συμβολή τους στα εταιρικά αποτελέσματα μέσω του συστήματος Διοίκησης Απόδοσης που έχουμε αναπτύξει. Η διαδικασία αυτή αποτελεί και τη βάση για το πλάνο της εκπαίδευσης και προσωπικής ανάπτυξης και γίνεται με διαφάνεια για όλους τους εργαζόμενους.

Φροντίζουμε να υπάρχει συντροφικότητα και καλές εργασιακές σχέσεις και γι’ αυτό διοργανώνουμε κάθε χρόνο με επιτυχία πολλές δραστηριότητες team building, αλλά και πολλές εταιρικές εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχουν τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι οικογένειές τους (χριστουγεννιάτικες γιορτές, ετήσια κοπή πίτας, Family Day, Beach Party και ad hoc εκδηλώσεις για να γιορτάσουμε επιτυχίες διευθύνσεων, λανσαρίσματα προϊόντων ή γενέθλια εργαζομένων). Θεωρούμε καθήκον αλλά και προνόμιο μας να επιστρέφουμε μέρος της επιτυχίας μας στην κοινωνία αλλά και στους εργαζόμενους μας.

Το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που διαθέτουμε έχει ως βασικούς άξονες: τη συνεχή και ουσιαστική προσφορά σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, παιδιά και ηλικιωμένους, την προώθηση του εθελοντισμού (συλλογή τροφίμων και σχολικών ειδών), τον αθλητισμό, την εκπαίδευση και τον πολιτισμό. Πιστεύουμε στη δια βίου μάθηση και στο δικαίωμα όλων να έχουν πρόσβαση στη γνώση και γι’ αυτό η Εταιρεία επενδύει ετησίως σημαντικά ποσά για την εκπαίδευση των εργαζομένων. Στο πλαίσιο αυτό, διατηρούμε και Εταιρική Τράπεζα Αίματος για τις ανάγκες των εργαζομένων μας, αλλά και των οικογενειών τους.

Τέλος, ενθαρρύνουμε συστηματικά τους ανθρώπους μας να υιοθετήσουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής εντάσσοντας τόσο στα εταιρικά events (Family Day) ενότητες με αθλητικές δραστηριότητες στη φύση για παιδιά και γονείς αλλά και κινητοποιώντας τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν σε Μαραθώνιους αγώνες εθελοντικού χαρακτήρα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη) υποστηρίζοντας ΜΚΟ όπως η Φλόγα, τα Παιδικά Χωριά SOS, τον Αρκτούρο, το Κέντρο Ειδικής Αγωγής και το Θεραπευτήριο Κομοτηνής.

Αναγνωρίζουμε ότι οι άνθρωποί μας, αλλά και το εργασιακό περιβάλλον που έχουμε δημιουργήσει όλοι μαζί, αποτελούν τους βασικούς πυλώνες της επιτυχίας μας και της μελλοντικής μας ανάπτυξης. Νιώθουμε υπερηφάνεια αλλά και ευθύνη, που οι προσπάθειες μας αυτές αναγνωρίζονται και διακρίνονται για πέμπτη χρονιά στον διαγωνισμό Best Workplaces, και δεσμευόμαστε όχι μόνο να διατηρήσουμε, αλλά και να βελτιώσουμε περαιτέρω το εργασιακό μας περιβάλλον.