Μια εναλλακτική πρόταση, σε σχέση με το συνηθέστερο και πιο διαδεδομένο στιλ Ηγεσίας που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί έως και προκλητική-προβοκατόρικη, διερευνά το σεμινάριο με τον Bernd C. Leygraf.

Σε μια ολοήμερη και με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων συνάντηση, ο άνθρωπος που αποκαλύπτει τις πιο σκληρές και δύσκολες πραγματικότητες για την προσωπικότητα των στελεχών θα διδάξει βασικές ικανότητες Gestalt και ικανότητες ευθυγραμμισμένες με τον «Υποβλητικό τύπο Ηγεσίας». Ο Bernd C. Leygraf διακρίνεται για την αμεσότητά αλλά και την αποτελεσματικότητά του που γίνονται αποδεκτές με ενθουσιασμό.

Το μυστικό κρύβεται στο χρόνο που επιλέγει για να παρέμβει (timing), στη εμπεριστατωμένη στήριξη αυτών που λέει με γεγονότα (phenomenology), στην καλή πρόθεση αλλά κυρίως στον τρόπο που προκαλεί και προσκαλεί τη δέσμευση του συναισθήματος στον συνομιλητή του (evoke).

Η πρόσκληση αυτή κάνει τη διαφορά μεταξύ στιγμιαίας εμπειρίας και βιώματος, κριτικής και στήριξης και αποφυγής και ανταπόκρισης. Δεν είναι κάτι το οποίο περιγράφεται εύκολα και σίγουρα ο καλύτερος τρόπος για να αρχίσει κάποιος να το εφαρμόζει, είναι πρώτα να το βιώσει. Και την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου θα μας δοθεί αυτή η ευκαιρία!

Περισσότερες πληροφορίες: www.evocativeleadership.gr.