Είναι η πιο κλισέ ερώτηση κατά τη διάρκεια του interview, που κάνουν οι άνθρωποι που προσλαμβάνουν, είτε πρόκειται για ανθρώπους του HR, είτε CEO, είτε ιδιοκτήτες εταιρείας.

Γράφει ο Βαγγέλης Ταρταράκης, HR Executive Business Coach

Ο χρυσός κανόνας του Inter-view είναι να δημιουργήσεις την κατάλληλη ατμόσφαιρα, ώστε να προωθήσεις την εταιρεία σου, τον ρόλο και να κάνεις τον υποψήφιο να χαλαρώσει, να σε εμπιστευτεί και να σου ανοιχτεί.
Μετά από τόσα χρόνια, πάντα αναρωτιέμαι τι προσπαθούν να μάθουν από τον υποψήφιο κάνοντας αυτή την ερώτηση και από που προκύπτει η άνεση τους να ρωτάνε κάτι τόσο προσωπικό. Ένας λόγος, έχει να κάνει με το γεγονός ότι και οι δυο πλευρές το αντιλαμβάνονται ως θεσμικό κανόνα, ως τεκμήριο, ως μέρος του σεναρίου. Ένας άλλος λόγος είναι ότι ο interviewer έχει το «πάνω» χέρι σε μια συνέντευξη και ο υποψήφιος πρέπει να λογίζεται ως ο «φουκαράς» που ψάχνει για δουλειά, συνεπώς «θα μας απαντήσει σε ότι θέλουμε εμείς». Αν και ο τόνος του Interviewer όσο προχωράει η συνέντευξη είναι ανάλογος, θα οδηγήσει τον σοβαρό υποψήφιο να «στρίψει δια του αρραβώνος» διότι φαντάζεται αμέσως και ποιο μπορεί να είναι το business culture του μελλοντικού του εργοδότη.

Φίλοι μου interviewers είναι πολύ λίγοι οι άνθρωποι που κάνουν μια ειλικρινή αυτοκριτική και τις αδυναμίες ή τα σφάλματα τους τα συζητάνε μόνο με το σύντροφο τους, και αν. Αν αναρωτηθείτε θα δείτε ότι, πιθανόν, σε πολύ λίγα άτομα από τον ιδιωτικό σας κύκλο έχετε δώσει την άνεση να σας ρωτήσουν για τις αδυναμίες και τα σφάλματα σας, ακριβώς επειδή έχουμε μεγαλώσει δείχνωντας αξία στον σεβασμό και στα κοινωνικά όρια.

Αν αμφιβάλλετε για τη σχέση ισχύος που αποτυπώνεται στην ερώτηση, αναρωτηθείτε πόσο άνετα θα νιώθατε αν ο υποψήφιος σας ρώταγε ευγενέστατα: «Θα μου έδινε ιδιαίτερη χαρά, για να με βοηθούσατε να απαντήσω να μου περιγράφατε και εσείς ποια είναι η μεγαλύτερη αδυναμία σας;». Προσωπικά την έχω κάνει, η απάντηση που πήρα ήταν ότι «θα θέλαμε να σας θυμήσουμε ότι εμείς κάνουμε τις ερωτήσεις» και φυσικά δεν πήρα τη θέση, αλλά δεν άντεξα.
Παρόλο που λέμε ότι το interview «is a two-way channel», υπάρχει δεδομένη σχέση εξουσίας, η οποία καθιστά άνιση μια συνέντευξη εργασίας. Η εμπειρία μας από την αγορά μάς διδάσκει ότι ο εργοδότης έχει το πάνω χέρι. Ξεχνάμε ότι πάνω από όλα πρέπει να είμαστε φιλόξενοι.

Είναι γεγονός ότι επειδή έχουμε εθιστεί τόσο πολύ στην τοξικότητα γύρω μας, την έχουμε συνηθίσει και το ίδιο ισχύει και για τους υποψηφίους. Τα τελευταία χρόνια γίνονται προσπάθειες, από πολλές εταιρείες και HR Managers για πιο Ανθρώπινο Εργασιακό Περιβάλλον, συνεπώς θα μπορούσαμε να αλλάξουμε και εμείς τον τρόπο που απευθυνόμαστε στους υποψήφιους. Ένας εναλλακτικός τρόπος είναι να ζητήσουμε από τον υποψήφιο να μας περιγράψει σε ποιους τομείς θα ήθελε να βελτιωθεί και, για να βοηθήσουμε τη σκέψη του, να τον προτρέψουμε να μας πει είτε ακαδημαϊκά είτε με έμφαση σε soft skills. Πώς σας ακούγεται η ερώτηση: «Σε ποιον τομέα πιστεύεις ότι θα ήθελες να βελτιωθείς;» ή «μετά από τόσα χρόνια εμπειρίας, πιστεύεις ότι είναι κάτι που θα ήθελες να βελτιώσεις/αλλάξεις στον τρόπο που εργάζεσαι;».

Έτσι, όχι μόνο βάζουμε τον υποψήφιο να μας πει ποια είναι η αδυναμία του, αλλά μας λέει και πώς θέλει να τη βελτιώσει. Για παράδειγμα, «πολύ καλή η ερώτησή σας. Πράγματι επειδή τον τελευταίο καιρό η αγορά γίνεται όλο και πιο ψηφιακή, είχα σκοπό να αρχίσω μαθήματα Digital Marketing για να πάρω πιστοποίηση». Άλλη μια απάντηση θα μπορούσε να είναι: «στην τελευταία μου θέση ο Διευθυντής μου ήταν ένας πολύ αξιόλογος άνθρωπος, ο οποίος ήταν πρότυπο για όλους μας γιατί όχι μόνο μας άκουγε, αλλά πάντα προσπαθούσε να δώσει και λύσεις. Είναι καιρός που προσπαθώ να του μοιάσω, δίνοντας περισσότερη έμφαση στο active listening, στο να κρίνω με μεγαλύτερη υπομονή και στην ενσυναίσθηση».

Ας σκεφθούμε λοιπόν, πόσους πόντους έχει κερδίσει ο υποψήφιος μετά από μια τόσο ωραία εκφρασμένη απάντηση, κυρίως γιατί εμείς τον καθοδηγήσαμε και του ανοίξαμε τον τρόπο σκέψης. Η δεύτερη πιο κλισέ ερώτηση είναι το «που βλέπετε τον εαυτό σας σε 5 (10) χρόνια». Για αυτή θα μιλήσουμε κάποια άλλη φορά. Ευχές για μια πιο όμορφη και δημιουργική χρονιά για εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.