Οι πόλεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ παρέχουν τις περισσότερες επαγγελματικές ευκαιρίες για διεθνή καριέρα, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έκδοση της έρευνας Expat Explorer της HSBC.

Στην έρευνα, η οποία μελετά διάφορες παραμέτρους που εξετάζουν τα στελέχη πριν αποφασίσουν τη μετακίνησή τους στο εξωτερικό, αποτυπώνεται ότι όσοι μετακομίζουν στο Σαν Φρανσίσκο έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να βρουν εξαιρετικές ευκαιρίες καριέρας. Ακολουθούν το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη, το Δουβλίνο, και το Μπέρμιγχαμ. Αντίστοιχα, όσοι ψάχνουν για μεγαλύτερα εισοδήματα, θα πρέπει να ταξιδέψουν στην Ανατολή, αφού τέσσερις Ασιατικές πόλεις βρίσκονται στις κορυφαίες δέκα ως προς τα εισοδήματα των εκπατρισμένων.

Το εμπορικό κέντρο της Ινδίας, η Βομβάη, φιλοξενεί τα πιο καλοπληρωμένα στελέχη της έρευνας, με μέσο ετήσιο εισόδημα 217.165, δολάρια, ενώ ο παγκόσμιος μέσος όρος είναι 99.903. Η Σαγκάη έρχεται στην τέταρτη θέση με μέσο εισόδημα 202.211 δολάρια, η Τζακάρτα στην όγδοη θέση με 152.589 και το Χονγκ Κονγκ στην ένατη με 148.410. Ωστόσο, οι πόλεις που προσφέρουν καλούς μισθούς συχνά έχουν υψηλό κόστος διαβίωσης. Μάλιστα, μόνο το 17% όσων έχουν μετακινηθεί χαρακτηρίζουν την πόλη τους ως προσιτό προορισμό.