Χιλιάδες εργαζόμενοι στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας συμμετείχαν το Σάββατο σε διαδήλωση στην πόλη Βαγιαδολίδ της βόρειας Ισπανίας, σε μια προσπάθεια να πιέσουν τη γαλλική εταιρεία Renault να μην προβεί σε απολύσεις στην περιοχή τους, όπως μετέδωσε το ισπανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο EFE.

Εργάτες στα τρία εργοστάσια της Renault στην περιοχή Καστίγια υ Λεόν, καθώς και εργαζόμενοι σε μονάδες κατασκευής ανταλλακτικών και άλλων επιχειρήσεων του κλάδου, που πλήττεται από τη διεθνή οικονομική κρίση, έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης με πανό που ανέγραφαν «Περισσότερη δουλειά στη Ρενώ και τους προμηθευτές της! Προστατέψτε την απασχόληση σε Καστίλλη και Λεόν».

Πολλές εταιρείες κατασκευής αυτοκινήτων προανήγγειλαν απολύσεις και διακοπή της λειτουργίας των μονάδων τους τελευταίους μήνες. Η κυβέρνηση Θαπατέρο έχει υποσχεθεί βοήθεια ύψους 800 εκατ. ευρώ στην αυτοκινητοβιομηχανία και τα συνδικάτα υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας.

Στα τρία εργοστάσια της Renault στην περιοχή, που παράγουν τα μοντέλα Modus και Cliο, απασχολούνται περίπου 8.900 άνθρωποι.
Οι διοργανωτές εκτίμησαν ότι στη διαδήλωση του Σαββάτου έλαβαν μέρος 25.000 άνθρωποι. Η αστυνομία εκτίμησε ότι η συμμετοχή ήταν πολύ μικρότερη και δεν ξεπέρασε τους 8.000, μετέδωσε το EFE.

Πηγή: www.in.gr