Ποσό καλύτερη θα ήταν η καθημερινότητα μας, όταν σε κάθε απορία, δυσκολία η δίλημμα που αντιμετωπίζαμε βρισκόταν κάποιος απέναντι μας να μας ρωτήσει: «Πως μπορώ να σε βοηθήσω;».

Η ερώτηση αυτή μπορεί να φαίνεται απλή, όμως αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία ξεκινάει να χτίζεται μία σχέση εμπιστοσύνης με τον συνομιλητή μας. Και ειδικά όταν η ερώτηση αυτή απευθύνεται με ειλικρινές ενδιαφέρον και διάθεση για συμβουλευτική καθοδήγηση. Η πολύτιμη βοήθεια, ωστόσο, μπορεί να έρθει από εκεί που δεν το περιμένουμε και σε ένα πλαίσιο που ούτε καν το έχουμε φανταστεί!

Μία αντίστοιχη ευκαιρία θα έχουν και όλοι οι σύνεδροι του 15th People Management Executive Seminar, καθώς θα φιλοξενήσει στη σκηνή του τον κορυφαίο καθηγητή Richard Boyatzis, αμέσως μετά την έκδοση του τελευταίου του βιβλίου με τίτλο «Helping People Change: Coaching with Compassion for Lifelong Learning and Growth». Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Daniel Goleman, το βιβλίο αυτό παρέχει τεκμηριωμένη καθοδήγηση απαντώντας στο παραπάνω ερώτημα (πώς μπορώ να σε βοηθήσω;) με βάση τα πρόσφατα επιστημονικά ευρήματα.

Για μία, λοιπόν, ημέρα και μέσα από δύο διαδραστικά sessions, ο R. Boyatzis, ένας από τους πιο χαρισματικούς ομιλητές παγκοσμίως σε θέματα leadership και συναισθηματικής νοημοσύνης θα μοιραστεί μαζί μας τεχνικές coaching, αλλά και real life stories, ώστε είτε ως ηγέτες μίας επιχείρησης, είτε ως manager μίας ομάδας, είτε ακόμη και ως γονείς θα καταφέρουμε να παρακινήσουμε τους ανθρώπους γύρω μας ώστε:

  • να σκέφτονται δημιουργικά
  • να αντιμετωπίζουν άμεσα τις όποιες δυσκολίες
  • να καθοδηγούνται από ένα κοινά αποδεκτό όραμα αλλά και τα όνειρά τους
  • να αναπτύξουν ικανότητες ώστε να δημιουργούν ουσιαστικές, συντονισμένες και ανθεκτικές σχέσεις με τον περίγυρό τους.

Την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου θα είμαστε όλοι εκεί!