Η Liz Wiseman, εκ των κορυφαιων thinkers στη λιστα Thinkers50, Leadership Expert και συγγραφεας Best Seller, αναμενεται να παρουσιασει την επομενη ημερα για την Ηγεσια και το HR στην κεντρικη σκηνη του 17th People Management Executive Seminar, τη Δευτερα 6 Δεκεμβριου.

Η παγκοσμίου φήμης κορυφαία thinker θα παρουσιάσει το νέο της βιβλίο «The Impact Players», το οποίο λανσαρίστηκε πρόσφατα, στις 19 Οκτώβριου και αποτελεί Milestone για όλους όσοι ηγούνται και χαράσσουν τη στρατηγική της επόμενης μέρας.  Το Impact Players προσεγγίζει με μία φρέσκια ματιά, τη διοίκηση των πλέον ικανών στελεχών και αναμένεται να αποτελέσει την βίβλο για τον νέο χώρο εργασίας.

Καθώς η παγκόσμια κοινότητα της  Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού αναμένει τις πρώτες κόπιες του Impact Players, οι οποίες θα φωτίσουν τη νέα προσέγγιση στην Ηγεσία, αναρωτηθήκαμε εύλογα, ποια είναι η αποστολή του νέου αυτού βιβλίου; Στο πλαίσιο αυτό και ενόψει του People Management Executive Seminar, η Liz Wiseman μας είπε ότι η αποστολή του νέου της βιβλίου είναι τριπλή. Πιο συγκεκριμένα, ο σκοπός της είναι:

1. Να συμβάλλει έτσι ώστε περισσότεροι άνθρωποι να αναλάβουν ηγετικούς ρόλους.
Η ηγεσία υπερβαίνει τους διευθυντές. Οι παίκτες που έχουν την ικανότητα να κάνουν self – management σε μία ομάδα, βοηθούν τους managers να αποφύγουν την παγίδα του “micromanagement” στην οποία συχνά «πέφτουν», ενώ τους δίνουν την ελευθερία να ηγούνται και όχι απλώς να διαχειρίζονται ομάδες ανθρώπων και έργα.

2. Να παροτρύνει τα στελέχη επιχειρήσεων να συνεισφέρουν ολιστικά.
Σε ένα περιβάλλον υψηλών απαιτήσεων και ταχυτήτων, οι άνθρωποι μέσα από τη σκληρή εργασία αλλά και τη λανθασμένη καθοδήγηση νιώθουν εξαντλημένοι. Σε έναν οργανισμό υψηλής συνεισφοράς, δίνεται η ευκαιρία στους ανθρώπους να συμβάλουν στο έπακρο. Όταν οι ηγέτες δημιουργούν συνθήκες όπου οι άνθρωποι μπορούν να συμβάλλουν σε κάθε επίπεδο και ολόψυχα, το έργο τους υπερβαίνει τη διεκπεραίωση ή εκτέλεσή της και γίνεται κάτι περισσότερο από μια απλή δουλειά που πρέπει να υλοποιηθεί. Αποτελεί, πλέον, μία ευχάριστη εκδοχή/έκφραση του πιο ολοκληρωμένου εαυτού μας.

3. Να εμπνεύσει τους ανθρώπους να πολλαπλασιάσουν τον αντίκτυπό τους, το δικό τους Impact, και τη νοοτροπία τους.
Το βιβλίο θα σας δείξει τον δρόμο προς το να έχετε μεγαλύτερο αντίκτυπο. Όταν σκέφτεστε και εργάζεστε με αυτόν τον τρόπο, οι ιδέες σας θα ακουστούν και η δουλειά σας θα έχει μεγαλύτερη επιρροή. Θα είστε αυτοί που κάνουν τη διαφορά, όχι αυτοί που κατέχουν απλά μία θέση εργασίας.

Σε κάθε οργανισμό υπάρχουν οι πιο πολύτιμοι παίκτες, οι εργαζόμενοι στους οποίους μπορούμε να βασιζόμαστε σε κρίσιμες κατάστασεις και οι οποίοι λαμβάνουν σταθερά εργασίες υψηλού προφίλ και νέες ευκαιρίες. Τι είναι αυτό που τους ξεχωρίζει; Η Liz Wiseman, μέσα από το βίβλιο της Impact Players, αποκαλύπτει τις συμπεριφορές και τις ενέργειες αυτών των επαγγελματιών που «παίζουν» το παιχνίδι σε υψηλότερο επίπεδο. Στο People Management Executive Seminar θα συζητήσει με υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς τι κάνουν διαφορετικά οι Impact Players, όπως τους αποκαλεί, γιατί ενώ κάποια στελέχη αγωνίζονται για να αναλάβουν πιο σημαντικούς ρόλους, κάποιοι, εξίσου έξυπνοι και ικανοί, τα καταφέρνουν χωρίς να το επιδιώξουν. Η keynote ομιλήτρια θα σκιαγραφήσει τις πρακτικές που διαφοροποιούν τους Impact Players, θα δώσει πολύτιμα Insights για το πώς ένας εργαζόμενος μπορεί να συνεισφέρει στο μέγιστο δυνατό βαθμό, ενών παράλληλα θα δείξει στους ηγέτες τον τρόπο με τον οποίο θα «ανεβάσουν τον πήχη» για όλους.