Ο Όμιλος Adecco, γιόρτασε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την πρωτοβουλία «Street Day». Περισσότεροι από 7.300 εργαζόμενοι της Adecco σε περισσότερες από 1.130 πόλεις και 54 χώρες βγήκαν στους δρόμους για να συμβάλλουν στην καταπολέμηση της ανεργίας των νέων.

Οι εργαζόμενοι του Ομίλου θέλοντας να συμβάλλουν στην καταπολέμηση της ανεργίας βγήκαν για ακόμα μια χρονιά στους δρόμους για να συναντήσουν υποψηφίους στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Street Day» της Adecco, που συμπληρώνει φέτος το τρίτο έτος της. Εργαζόμενοι του ομίλου σε ολόκληρο τον κόσμο συνάντησαν υποψηφίους που αναζητούν εργασία και τους προσέφεραν καθοδήγηση για το πώς να διεκδικήσουν με επιτυχία τη θέση εργασίας που επιθυμούν.  Συνολικά, εκτιμάται ότι 1,2 εκατομμύρια ενδιαφερόμενοι – άμεσα ή έμμεσα – ήρθαν φέτος σε επαφή με την πρωτοβουλία, ενώ σχεδόν 470 σχολεία και πανεπιστήμια άνοιξαν τις πόρτες τους και συνολικά 1.000 συνεδρίες καθοδήγησης διεξήχθησαν, συμπεριλαμβανομένων των συνεδριών σε περισσότερα από 1.700 υποκαταστήματα της Adecco.

Οι συνεδρίες περιελάμβαναν συμβουλές σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές αναζήτησης εργασίας, τις τεχνικές συνέντευξης και την προετοιμασία του βιογραφικού σημειώματος, καθώς και της συνοδευτικής επιστολής. Στην Ελλάδα, όλοι οι εργαζόμενοι της Adecco συμμετείχαν με μεγάλη προθυμία στην πρωτοβουλία. Έτσι, την Πέμπτη, 26 Μαρτίου, στην Αθήνα, οι εργαζόμενοι βρέθηκαν στον σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα και συνομίλησαν με εκατοντάδες άτομα, ενώ εξειδικευμένοι σύμβουλοι της εταιρείας προσέφεραν την πολύτιμη καθοδήγησή τους στους υποψηφίους που αναζητούσαν πιο αναλυτικές πληροφορίες.

Ταυτόχρονα, στη Θεσσαλονίκη, το υποκατάστημα της Adecco άνοιξε τις πόρτες του σε υποψηφίους που αναζητούσαν χρήσιμες συμβουλές για αποτελεσματική αναζήτηση εργασίας. Ο Γενικός Διευθυντής της Adecco Ελλάδας, Κωνσταντίνος Μυλωνάς, σχολίασε σχετικά: «Η ανεργία στην Ελλάδα παραμένει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα. Αυτή η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ανησυχητική επηρεάζοντας αρνητικά τόσο τους ίδιους τους υποψηφίους που δεν βρίσκουν εργασία όσο και τις οικογένειές τους. Πρέπει να αναλάβουμε δράση! Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε μια ολόκληρη γενιά να χάνεται και να μην κάνουμε τίποτα γι’ αυτό.

Ως ηγέτης στην παροχή υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού, η Adecco έχει τη δυνατότητα να προσφέρει τη γνώση της στους υποψηφίους προκειμένου να τους βοηθήσει να βελτιώσουν την απασχολησιμότητά τους. Βοηθώντας αφενός τους υποψηφίους να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στην αναζήτηση εργασίας και αφετέρου επιδιώκοντας να έχουμε μια αποδοτική συνεργασία με τους κρατικούς φορείς, θεωρούμε ότι μπορούμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση. Είναι και στο χέρι μας!».