Με αφετηρία την Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε το πρώτο πενθήμερο σεμινάριο σε συνεργασία με το ΟΚ!Thess του Δήμου Θεσσαλονίκης από το πρόγραμμα Youth Empowered της Coca-Cola Τρία Έψιλον.

Από 12 έως 16 Ιουνίου, περίπου 100 νέοι και νέες της πόλης 18-30 ετών, παρακολούθησαν το πρόγραμμα, που τους παρείχε δεξιότητες, επαγγελματική καθοδήγηση και δυνατότητες δικτύωσης, ώστε να διεκδικήσουν ουσιαστικές ευκαιρίες απασχόλησης με επιτυχία. Με βασικό μήνυμα «Εμπνεύσου, Διεκδίκησε, Πέτυχε», μέσα σε πέντε παραγωγικές ημέρες, οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν πάνω σε βασικές προσωπικές και επαγγελματικές δεξιότητες, απαραίτητες για τη σημερινή αγορά εργασίας.

Παράλληλα με τις εκπαιδεύσεις, οι συμμετέχοντες δοκίμασαν και εφάρμοσαν τις γνώσεις τους, μέσα από πρακτικές ομαδικές ασκήσεις, διαφορετικές για την κάθε ενότητα του προγράμματος. Μαζί τους, σε ρόλο μέντορα, ήταν 30 υψηλόβαθμα στελέχη της Coca-Cola Τρία Έψιλον και των συνεργατών του προγράμματος, οι οποίοι συμμετείχαν εθελοντικά, με στόχο να καθοδηγήσουν τους νέους, να τους μεταφέρουν τη γνώση και την εμπειρία τους, να τους λύσουν απορίες και να τους δώσουν συμβουλές.

Το OK!Thess, συνδιοργανωτής του προγράμματος στην Θεσσαλονίκη, υποστήριξε την πρωτοβουλία από το ξεκίνημά της. O Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, επισκέφθηκε τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του LΑΒ’attoir και μίλησε στους νέους, επικροτώντας πρωτοβουλίες, όπως αυτή της Coca-Cola Τρία Έψιλον, που υποστηρίζουν και βοηθούν τη νέα γενιά να εξελιχθεί και να αποκτήσει εφόδια.