Το Σάββατο 29 Απριλίου, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, πραγματοποιήθηκε από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό ethelon, η Ημέρα Καριέρας για Άτομα με Αναπηρία Career Fair.4all.

Η διοργάνωση του Career Fair.4all έγινε από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό ethelon με την υποστήριξη του kariera.gr και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση μέσω του προγράμματος “Σημεία Στήριξης”.

Δεκαεννέα εταιρείες πραγματοποίησαν περισσότερες από 1.000 συνεντεύξεις με περίπου 250 άτομα με αναπηρία ενώ πάνω από 350 άτομα παρευρέθηκαν συνολικά στην Ημέρα Καριέρας για Άτομα με Αναπηρία, στον Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας, Hack.4all, καθώς και στις ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν. Το Σάββατο, ήδη από την έναρξη της εκδήλωσης, η προσέλευση των συμμετεχόντων ήταν εντυπωσιακή. Ο κάθε συμμετέχων έλαβε την τσάντα του Career Fair.4all η οποία περιείχε χάρτη σε γραφή Braille και μεγαλογραφή, πληροφορίες για τις εταιρείες και τους φορείς που παρευρίσκονταν στο χώρο και δώρα για τους συμμετέχοντες. Παράλληλα, η διοργάνωση είχε φροντίσει για την δωρεάν παροχή υπηρεσιών διερμηνείας και εκπαιδευμένους συνοδούς ατόμων με προβλήματα όρασης για όσους το επιθυμούσαν.

Για την καλύτερη προετοιμασία και των δύο μερών, την εβδομάδα που προηγήθηκε του Career Fair.4all διοργανώθηκαν 3 ειδικά εκπαιδευτικά σεμινάρια σχετικά με τη σύνταξη βιογραφικού και τη συνέντευξη, από την ομάδα του kariera.gr και τα θέματα ένταξης ατόμων με αναπηρία στην κουλτούρα και τις διαδικασίες μιας εταιρείας, από το Βρετανικό Συμβούλιο της Ελλάδος, σε συνεργασία με εξωτερικούς ομιλητές, ειδικούς στον τομέα αυτό. Φέτος, ιδιαίτερη σημασία δόθηκε και στο νομικό κομμάτι, ώστε όλες οι πλευρές να έχουν την απαραίτητη υποστήριξη στον τομέα αυτό, μέσω συμβουλευτικής. Μέσα από την Ημέρα Καριέρας για Άτομα με Αναπηρία, 25 από τους κορυφαίους υποψήφιους που επιλέχθηκαν από τις εταιρείες, θα συνεχίσουν σε ένα ειδικό σχεδιασμένο πρόγραμμα mentoring, σε συνεργασία με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Job Pairs με στόχο την καλύτερη δυνατή απορρόφηση τους στην αγορά εργασίας εντός των επόμενων έξι μηνών.

Οι εταιρείες που συμμετείχαν στο Career Fair.4all είναι από τις μεγαλύτερες στον τομέα τους, όπως οι kariera.gr, Παπαστράτος, SΤΟΙΧΙΜΑΝ, Robert Bosch, Miscosoft Hellas, Intrasoft, Printec, Εθνική Τράπεζα Ελλάδος κ.ά. Παράλληλα με τις εταιρείες στο Career Fair.4all συμμετείχαν και 15 φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών, ενημερώνοντας τους παρευρισκόμενους για τα προγράμματα και τις υπηρεσίες που προσφέρουν στα άτομα με αναπηρία.

Επίσης, στις ομιλίες με θέμα «Διαφορετικότητα ή Μοναδικότητα» εννιά άνθρωποι γεμάτοι έμπνευση και πάθος για ζωή αναφέρθηκαν σε συνεργασίες και project σχετικά με θέματα εκπαίδευσης και ενδυνάμωσης ατόμων με αναπηρία αλλά και στο πώς οι ίδιοι χρησιμοποίησαν τα δικά τους χαρακτηριστικά προκειμένου να ξεχωρίσουν και να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.

Τέλος, στον Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας Hack.4all αναπτύχθηκαν, με τη βοήθεια 8 μεντόρων, ιδέες και λύσεις που κάνουν την καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία καλύτερη. Η νικήτρια ομάδα παρουσίασε ένα mobile application για τον προσανατολισμό, μέσω GPS, ατόμων με απώλεια όρασης σε οποιοδήποτε χώρο. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία προσωπικότητες του καλλιτεχνικού κι αθλητικού χώρου που συμμετείχαν στην καμπάνια #IAmHere, υποστηρίζοντας έτσι τη δράση της ethelon.