Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Ιουνίου για πρώτη φορά στη χώρα μας, το πρώτο Commitment Day από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό MeXOXO με την υποστήριξη της Γαλλικής Πρεσβείας και του Ελληνογαλλικού Δικτύου Καινοτομίας Mazinnov.

Η Iδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος της MeXOXO, Ελπίδα Κόκκοτα, υποδέχτηκε μαζί με τον Πρέσβη της Γαλλίας, Christophe Chantepy και τον Ιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Mazinnov, Olivier Dovergne, τους επίτιμους καλεσμένους τους, ανάμεσα στους οποίους ήταν εκπρόσωποι του επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου αλλά και δημοσιογράφοι κι εκπαιδευτικοί.

Μεταξύ άλλων, στον τομέα «Γυναίκες στις Επιχειρήσεις» και με βάση το σημερινό οικονομικό πλαίσιο στο οποίο οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις παίζουν έναν πολύ βασικό ρόλο, αποτελώντας το 95% των επιχειρήσεων, η δέσμευση ήταν να ενθαρρύνονται οι γυναίκες να δημιουργήσουν τις δικές του επιχειρήσεις και να «κυνηγούν» μια επιτυχημένη καριέρα.

Μέσα από 1) τη γνώση των ορθών διεθνών πρακτικών αναφορικά με τη συμμετοχή των γυναικών στην οικονομική ζωή, συμπεριλαμβανομένης και της αγροτικής οικονομίας, διοργανώνοντας ταξίδια με γυναίκες-πρωτοπόρους στον τομέα τους, οι οποίες θα μοιράζονται τη δική τους προσωπική ιστορία, 2) την εφαρμογή ευρύτερων νομοθετικών μέτρων για τη συμμετοχή στα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών και τη διεύρυνση της άδειας πατρότητας και τέλος, 3) τη δημιουργία κοινών παιδικών σταθμών για εταιρείες ώστε να βοηθηθούν οι νέες μητέρες στο να ακολουθήσουν μια επιτυχημένη καριέρα, πλέον θα μπορούν οι γυναίκες να χαράξουν τη δική τους πορεία στον επιχειρηματικό κόσμο.