Το πρώτο Diversity and Inclusion Business Breakfast διοργανώθηκε, την Πέμπτη 16 Μαΐου, με πρωτοβουλία της Χάρτας Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις και με αφορμή τον 5th European Diversity Month 2024. Με την παρουσία και την ενεργό συμμετοχή της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δρ. Δόμνας Μιχαηλίδου, οι επικεφαλής από ελληνικές επιχειρήσεις-μέλη της Χάρτας, δεσμεύτηκαν ομόφωνα για βήματα μπροστά, δίνοντας βαρύτητα στην ευαισθητοποίηση και στην εκπαίδευση στον τομέα της Διαφορετικότητας και της Ένταξης στις επιχειρήσεις τους. Ταυτόχρονα, οι συμμετέχοντες εστίασαν σε άξονες που αφορούν τις δυσκολίες και τις προκλήσεις στην υιοθέτηση του DΕΙ, όπως τον ρόλο και την ευθύνη αυτών που ηγούνται επιχειρήσεων και Οργανισμών, τους τρόπους συνεργασίας ανάμεσα στις επιχειρήσεις και την Πολιτεία, τις διεθνείς τάσεις και τις εθνικές προτεραιότητες.

«Για εμάς, σημαντική προτεραιότητα είναι η δημιουργία και ενίσχυση μιας αγοράς εργασίας χωρίς αποκλεισμούς, όπου τα στελέχη θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτυχθούν υγιώς μέσα σε ένα περιβάλλον ισονομίας, δικαιοσύνης και σεβασμού. Η διαφορετικότητα στον εργασιακό χώρο είναι προϋπόθεση οικονομικής ανάπτυξης, σε μια αγορά εργασίας στην οποία, το ποσοστό της ανεργίας είναι χαμηλό και η εξεύρεση κατάλληλου ανθρώπινου δυναμικού είναι πλέον δύσκολη» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, η Δ. Μιχαηλίδου, ενώ ο Σταύρος Μηλιώνης, Πρόεδρος του ΚΕΑΝ και Ιδρυτής του Diversity Charter Greece ανέφερε: «Η σημερινή συνάντηση είναι μόνο η αρχή σε μία σειρά επαφών και δημιουργικών συζητήσεων, που θα μας βοηθήσουν να θέσουμε τα θεμέλια για το χτίσιμο μίας εταιρικής αλλά και ευρύτερης κοινωνικής κουλτούρας σεβασμού και αποδοχής της Διαφορετικότητας και στρατηγικής εστίασης στην ισότιμη Ένταξη όλων στην ελληνική αγορά και κοινωνία».

Εκτός από την Υπουργό και τον Σ. Μηλιώνη, στο Diversity and Inclusion Business Breakfast παρευρέθηκαν οι Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Διευθύνων Σύμβουλος Eurolife FFH, Γιώργος Παπαδημητρίου, Διευθύνων Σύμβουλος ΕΥ, Ζαχαρίας Ραγκούσης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Pfizer Hellas, Κωνσταντίνος Γεράρδος, Διευθύνων Σύμβουλος Πλαίσιο, Παναγιώτης Πολύδωρος, Country Manager Mastercard, Ανδρέας Κουρής, Πρόεδρος Όμιλος MAD, Σπυρίδων Κίντζιος, Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Σοφία Μαυρίκου, Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Κατερίνα Ψύχα, Communication Director, Diversity Charter Greece.