Ένα νέο πρόγραμμα συμπερίληψης και προσβασιμότητας με τίτλο «Σπίτι Ανοιχτό» υλοποιεί η Praktiker Hellas,  φιλοδοξώντας να κάνει πράξη τη συμπερίληψη και την προσβασιμότητα, μέσω των δομών και των υπηρεσιών της, αλλά και με την προσφορά προϊοντικών λύσεων που κάνουν πιο εύκολη την καθημερινότητα των εμποδιζόμενων ατόμων και των ατόμων με αναπηρία.

Ειδικότερα, η εταιρεία, σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια», έχει ξεκινήσει ένα ευρύ πρόγραμμα εκπαίδευσης της ομάδας της πανελλαδικά, με βιωματικά εργαστήρια και εκπαιδευτικά σεμινάρια που στοχεύουν στην κατανόηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποί μας και στην προσφορά ουσιαστικής εξυπηρέτησης σύμφωνα με τις ανάγκες τους.

Μέχρι στιγμής, έχουν εκπαιδευτεί περισσότεροι από 170 εργαζόμενες και εργαζόμενοι, σε Αττική-Λάρισα-Ιωάννινα, ενώ στόχος είναι τους επόμενους μήνες να έχουν εκπαιδευτεί και οι 1.425 πανελλαδικά. Παράλληλα, για τη διασφάλιση της προσβασιμότητας των καταστημάτων της, συνεργάζεται με το αρχιτεκτονικό γραφείο Σγούτας Αρχιτέκτονες, ενώ με τη συνεργασία και την αναγνώριση της ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια» και της «Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/ Πόρτα Ανοιχτή», επιβεβαιώνει τη λειτουργικότητα όλων των δομών της.