Ενόψει των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου, οι Γερμανοί Πράσινοι, υπόσχονται ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας μέχρι το 2013.

Με επενδύσεις στο πεδίο της προστασίας του κλίματος αλλά και σε εκείνο της εκπαίδευσης, οι Πράσινοι φιλοδοξούν να αναθερμάνουν την οικονομία της χώρας τους και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας με στόχο την οικολογική αναμόρφωση της γερμανικής οικονομίας. Κεντρικό πολιτικό επιχείρημα είναι ότι η προστασία του κλίματος και οι ανανεώσιμες μορφές ενέργειας δε συνιστούν πολυτέλεια σε εποχές κρίσης, αλλά αναγκαιότητα.

Το κόστος του προγράμματος των Πρασίνων για την οικολογική αναμόρφωση της οικονομίας ανέρχεται στα 20 δις ευρώ ετησίως, ποσό το οποίο οι Πράσινοι υποστηρίζουν ότι μπορεί να βρεθεί  με την αύξηση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή και με την επιβολή στους πλούσιους μιας ειδικής εισφοράς.

Τέλος, ο επικεφαλής του πράσινου ψηφοδελτίου και πρώην υπουργός Περιβάλλοντος Γιούργκεν Τριτίν, απευθυνόμενος προς την καγκελάριο, υπογράμμισε σκωπτικά: «Αγαπητή κυρία Μέρκελ, σας τα λέω αργά για να τα σημειώσετε: Η απληστία εξαφανίζει θέσεις εργασίας.

Απορυθμισμένες αγορές και τράπεζες εξαφανίζουν θέσεις εργασίας. Αλλά η προστασία του κλίματος, κυρία Μέρκελ, δημιουργεί θέσεις εργασίας. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Πηγή: EMEA Business Monitor