Με σύνθημα ότι η δύναμη του μυαλού μπορεί να δημιουργήσει νέες προοπτικές για εκείνους που θέλουν πραγματικά, η PriceWaterhouseCoopers διοργανώνει στις 8 Απριλίου το Ετήσιο Συνέδριο Ηγεσίας και Ανθρώπινου Δυναμικού στο Θέατρο Badminton.

Τη δύναμη του μυαλού και της θέλησης θέτει η PricewaterhouseCoopers Ελλάδας (PwC) στο επίκεντρο του Ετήσιου Συνεδρίου Ηγεσίας και Ανθρώπινου Δυναμικού που πρόκειται να διοργανώσει. Το συνέδριο με τίτλο «The power of Mind – Taking you to another dimension» θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο Badminton, στις 8 Απριλίου 2008. Απευθύνεται σε αριστούχους αποφοίτους Πανεπιστημίων και μεταπτυχιακούς φοιτητές, ανώτερα διευθυντικά στελέχη, στελέχη Ανθρώπινου Δυναμικού, μάνατζερ, καθηγητές πανεπιστημίων και εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Με την πεποίθηση ότι η σωστή εκπαίδευση και οι κατάλληλες επαγγελματικές ευκαιρίες μπορούν να καταστήσουν τα νεοεισερχόμενα στην αγορά στελέχη τους μελλοντικούς ηγέτες, η PwC επιδιώκει να μοιραστεί τη γνώση και την εμπειρία τόσων χρόνων με νέους, επαγγελματίες και ακαδημαϊκούς της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού.

Η δύναμη του μυαλού
Κεντρικός πυρήνας του συνεδρίου είναι η δύναμη του ανθρώπινου μυαλού. Όπως οι περισσότεροι έχουν ακούσει κάποια στιγμή στην καριέρα τους, κανένα εμπόδιο δεν είναι ανυπέρβλητο, αρκεί ο καθένας να το βάλει στο μυαλό του. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα δοθεί ουσιαστική τροφή για σκέψη σε όλους εκείνους που είτε ξεκινούν την καριέρα τους είτε επιθυμούν να εξελιχθούν επαγγελματικά, αλλά και προσωπικά. Τα επιτεύγματα του κάθε ανθρώπου βρίσκονται μόλις ένα βήμα μπροστά, το μόνο που χρειάζεται είναι να τολμήσει να κάνει αυτό το βήμα . Παρομοίως, για όλους εκείνους που βρίσκονται στο απόγειο της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας, που έχουν ίσως ήδη καταφέρει σημαντικά πράγματα μέχρι σήμερα, είναι μια καλή ευκαιρία να ανακαλύψουν νέες οδούς για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες, τόσο σε επαγγελματικό, όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Εισηγητές του συνεδρίου είναι οι Chris Moon, ακτιβιστής και επιβιώσας εκρήξεων και ο Marc Salem, διεθνώς αναγνωρισμένος πνευματιστής. Οι συγκεκριμένοι ομιλητές επιλέχθηκαν προκειμένου να εμπνεύσουν και να κινητοποιήσουν το ακροατήριο μέσω της προσωπικής τους αντίληψης για τη ζωή και των ατομικών τους επιτευγμάτων.  Η ζωή και των δύο αποτελεί την πιο πειστική απόδειξη πως η δύναμη του μυαλού είναι το μοναδικό προσόν που χρειάζεται κανείς για να οδηγηθεί στην επιτυχία.

Η δύναμη της θέλησης
Ο Chris Moon αποτελεί ζωντανό παράδειγμα της δύναμης που έχει ναι μεν το μυαλό, αλλά κυρίως η θέληση. Ο ίδιος, ως πρώην αξιωματικός, έχει επιβιώσει απαγωγής και έχει φτάσει ένα βήμα πριν την εκτέλεση. Αποκορύφωμα, μια έκρηξη που του κόστισε το δεξί του χέρι και πόδι. Παρ’ όλες τις δυσκολίες, μόλις λιγότερο από ένα χρόνο αφότου νοσηλεύτηκε και επανέκτησε τις δυνάμεις του, έλαβε μέρος σε έναν από τους δυσκολότερους παγκοσμίως μαραθώνιους και διέσχισε χώρες ολόκληρες με τα πόδια, ώστε να στηρίξει φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες για άτομα με ειδικές δεξιότητες. Ο ίδιος είναι κάτοχος Master στη Διαχείριση Ασφάλειας και έχει ιδρύσει την εταιρεία MTB (‘Making the Best’- ‘Κάνοντας το καλύτερο’, το οποίο αποτελεί και τη φιλοσοφία του για τη ζωή).

Παράλληλα, του έχει απονεμηθεί το βραβείο MBE για τη συμβολή του στη HALO Trust για τον καθαρισμό ναρκοπεδίων. Είναι κάτοχος πολλών ακόμα βραβείων, ανάμεσά τους το Snowdon Special Award για την ηγεσία και την προσφορά βοηθείας στα άτομα με ειδικές δεξιότητες. Μεταξύ άλλων, έχει συγγράψει βιβλία και έχει χρησιμοποιήσει την εμπειρία του για να εξηγήσει την πορεία προς την επιτυχία.

Μέχρι σήμερα, ο C.hris Moon κατάφερε να ξεπεράσει τις «δυσάρεστες εμπειρίες» αρνούμενος να «πάρει το ρόλο του θύματος.». Επιβίωσε από κάθε δυσκολία, χάρη στην αποφασιστικότητα και τη φυσική του κατάσταση. Ο τρόπος με τον οποίο κατάφερε να μετατρέψει κάθε αντιξοότητα και μειονέκτημα, σε ευκαιρία για προσπάθεια και επιτυχία, μπορεί να αποτελέσει έμπνευση για τον καθένα. Πεποίθησή του είναι ότι όλοι έχουμε την ικανότητα να ξεπεράσουμε τα όριά μας και να αναθεωρήσουμε την αντίληψη για τα όρια των δυνατοτήτων μας, αρκεί να το θελήσουμε.

Για την PricewaterhouseCoopers είναι τιμή να έχει μία τόσο σημαντική και σθεναρή προσωπικότητα ως ομιλητή στο Ετήσιο Συνέδριο Ηγεσίας και Ανθρώπινου Δυναμικού που διοργανώνει.


«Να είμαστε ρεαλιστές. Να αναζητάμε το αδύνατο.»
Ο Mark Salem είναι μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες παγκοσμίως σε θέματα μη λεκτικής επικοινωνίας. Μελετώντας για περισσότερα από 30 χρόνια τον ανθρώπινο νου, έχει εστιάσει το έργο του στον «τρόπο με τον οποίο το μυαλό δημιουργεί νοήματα και επηρεάζει την πραγματικότητα». Ως ακαδημαϊκός, κατέχει πτυχία ανωτάτων σπουδών από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια και το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Επιπλέον, έχει υπάρξει επίτιμο μέλος τμημάτων μεγάλων Πανεπιστημίων εδώ και 20 χρόνια. Ως ερευνητής, ο M.arc Salem ήταν διευθυντής επικεφαλής της έρευνας «Σουσάμι άνοιξε», η οποία μελετούσε τη φύση και εξέλιξη των πνευματικών διεργασιών του ανθρώπινου νου. Έχει εμφανιστεί σε μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς, ενώ πρόσφατα το προφίλ του παρουσιάστηκε στην εκπομπή «60 λεπτά». Ο καθηγητής Salem «έχει παίξει παιχνίδια με το μυαλό» εκατομμυρίων ανθρώπων, σε παραστάσεις σε όλον τον κόσμο.
Κατά την περιπλάνησή του στην υφήλιο κατάφερε να εξερευνήσει τον ανθρώπινο νου και τις δυνατότητές του. Το απίθανο, το άγνωστο και το μυστήριο γέμισαν τον επιστημονικό του καμβά με πολύτιμα, προς μελέτη και διερεύνηση, στοιχεία.

Η PricewaterhouseCoopers θεωρεί τη συγκεκριμένη επιλογή ιδανική για το ελληνικό κοινό, καθώς η παρουσία του αναμένεται να σαγηνεύσει και νθα ενθουσιάσει τους παρευρισκόμενους στο συνέδριό της, όπως έχει συγκλονίσει εκατομμύρια θεατές ανά τον κόσμο.

Η PricewaterhouseCoopers κοντά στους νέους
Το νέο εμπλουτισμένο πρόγραμμα υποτροφιών της για το 2008 ανακοίνωσε η PwC.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα ανακοινωθούν τα ονόματα των αποφοίτων και των επαγγελματιών, στους οποίους θα απονεμηθούν οι Υποτροφίες της PwC για το 2008. Οι υποτροφίες προορίζονται για μεταπτυχιακές σπουδές πλήρους και μερικής φοίτησης και εντάσσονται στο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας. Στόχος της PwC είναι να συνεισφέρει στο γεφύρωμα του χάσματος των απαιτήσεων της αγοράς με τις εκπαιδευτικές ικανότητες των υποψήφιων εργαζομένων. Λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης του προγράμματος υποτροφιών τις προηγούμενες χρονιές, η PwC το 2008 αύξησε τον αριθμό των υποτροφιών σε 16 (από 6 που ήταν πέρυσι).

Τα προγράμματα πλήρους φοίτησης αφορούν κυρίως αποφοίτους AEI (Πολυτεχνείων και Οικονομικών Σχολών) και προσφέρονται για μεταπτυχιακές σπουδές σε Business Management, Οικονομικές Επιστήμες και Επιστήμες Τεχνολογίας. Κριτήρια επιλογής είναι η κατοχή πτυχίου ΑΕΙ ή αντίστοιχου αναγνωρισμένου Πανεπιστήμιου του εξωτερικού με υψηλή βαθμολογία, η οικονομική αδυναμία των υποψηφίων να αντεπεξέλθουν σε έξοδα μεταπτυχιακών σπουδών, καθώς και η εγγραφή σε πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών σε ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.

Τα προγράμματα μερικής φοίτησης απευθύνονται σε στελέχη επιχειρήσεων  που επιθυμούν να παρακολουθήσουν Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Executive MBA) ή Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού. Βασικές προϋποθέσεις αποτελούν η κατοχή πτυχίου ΑΕΙ με βαθμολογία πάνω από 7 (επτά) ή αντίστοιχη βαθμολογία από αναγνωρισμένο Πανεπιστήμιο του εξωτερικού, η διετής – τουλάχιστον – πιστοποιημένη προϋπηρεσία, καθώς και η δυνατότητα παρακολούθησης και αξιοποίησης του προγράμματος που επιθυμούν.

Επιπλέον, στους επιτυχόντες του προγράμματος υποτροφιών θα δοθεί η δυνατότητα δωρεάν παρακολούθησης σεμιναρίων στην PwC Academy. (OUT)
Οι υποψήφιοι κλήθηκαν να υποβάλουν αιτήσεις και βεβαιώσειςτα απαραίτητα δικαιολογητικά μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2008.

Career Event: Οι καλύτεροι συναντούν τους καλύτερους
Σε συνέχεια της επιτυχημένης περυσινής εκδήλωσης, το φετινό Career Event θα πραγματοποιηθεί, επίσηςεπίσης, στο πλαίσιο του συνεδρίου. Κορυφαίες επιχειρήσεις θα συναντηθούν με τους καλύτερους φοιτητές που θα παρακολουθήσουν το συνέδριο, μέσα στους χώρους του Badminton, προκειμένου να συζητήσουν τις δυνατότητες επαγγελματικής εξέλιξής τους.


Το κοινωνικό πρόσωπο της PriceWaterhouseCoopers
Η κοινωνική προσφορά μέσω της εκπαίδευσης αποτελεί μακροπρόθεσμη δέσμευση της PricewaterhouseCoopers. Η εταιρεία υλοποιεί ένα πολύπλευρο κοινωνικό πρόγραμμα που εστιάζει στους νέους, δίνοντας τους τις ευκαιρίες και την απαραίτητη καθοδήγηση, έτσι ώστε να μπορέσουν να εξελιχθούν στους ηγέτες του μέλλοντος. Στόχος των προσπαθειών της PricewaterhouseCoopers είναι να συμβάλλει στην εξάλειψη του χάσματος μεταξύ προσφοράς και ζήτησης που επικρατεί σήμερα στην αγορά εργασίας. Με το σκεπτικό αυτό, η εταιρεία προσάρμοσε το κοινωνικό της πρόγραμμα, έτσι ώστε να προσφέρει διαφορετικές μορφές σύγχρονης εκπαίδευσης, ενώ παράλληλα υποστηρίζει αξιόλογες πρωτοβουλίες άλλων φορέων.

Στο πλαίσιο αυτό, η PwC συμμετέχει, για 3η συνεχόμενη χρονιά, ως χορηγός στο Global Management Challenge. Πρόκειται για έναν παγκόσμιο διαγωνισμό όπου φοιτητές αλλά και επαγγελματίες της αγοράς καλούνται να επεξεργαστούν υποθετικά σενάρια διοίκησης μιας επιχείρησης. Νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που θα επιτύχει την υψηλότερη τιμή μετοχής για την επιχείρησή της. Φέτος, για πρώτη φορά, στο διαγωνισμό θα υπάρχουν μεικτές ομάδες φοιτητών και στελεχών της PwC, καθώς και μία δυναμική ομάδα της εταιρείας από τη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή φοιτητών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Επίσης, η PwC υποστηρίζει και συνεργάζεται εδώ και 7 χρόνια με την AIESEC, έναν μη κερδοσκοπικό και πολιτικά ανεξάρτητο διεθνή οργανισμό φοιτητών, που έχει στόχο την ένταξη των νέων στον επιχειρηματικό κόσμο, με την καλύτερη δυνατή εξέλιξη.

Παράλληλα, η εταιρεία ενισχύει τους νέους με το δικό της κοινωνικό πρόγραμμα. Συγκεκριμένα, η PwC εδώ και 6 χρόνια, υποστηρίζει με ένα Πρόγραμμα Υποτροφιών τις σπουδές φοιτητών και διακεκριμένων νέων στελεχών επιχειρήσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη χρονιά διευρύνεται στις 16 υποτροφίες – από 6 τις προηγούμενες χρονιές – με στόχο την ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξή του στο μέλλον.

Οι άξονες του κοινωνικού προγράμματος της PwC αντικατοπτρίζονται και στις επιχειρηματικές της δραστηριότητες. Πρόσφατα η εταιρεία ολοκλήρωσε μία διεθνή έρευνα με θέμα: «Διοικώντας τους Ανθρώπους του Αύριο: Το Μέλλον της Εργασίας έως το 2020». Συμμετείχαν νέοι εργαζόμενοι της εταιρείας, απόφοιτοι πανεπιστημίων, από την Κίνα, τις ΗΠΑ, την Αγγλία και την Ελλάδα. Τα αποτελέσματα της έρευνας για τις απόψεις και προσδοκίες των εργαζομένων της νέας χιλιετίας παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο συνέδριο People Management που διοργανώθηκε από την BOUSSIAS με τη συνεργασία της PwC.

Η PricewaterhouseCoopers βρίσκεται κοντά στους νέους εργαζόμενους – τα στελέχη και τους ηγέτες του μέλλοντος. Έχοντας ηγετική θέση παγκοσμίως, η εταιρεία είναι σε θέση να τους βοηθήσει να βρουν τη σωστή κατεύθυνση για να ζήσουν τα όνειρά τους και να κάνουν το περιβάλλον εργασίας έναν καλύτερο κόσμο.