«Σβήνοντας ένα κομμάτι από το παρελθόν είναι σαν να σβήνεις και ένα αντίστοιχο κομμάτι από το μέλλον» είχε πει ο Γιώργος Σεφέρης, από τους σημαντικότερους Έλληνες ποιητές, που τιμήθηκε με Νόμπελ λογοτεχνίας το 1963.

Μπαίνουμε σιγά σιγά στον Οκτώβριο και ήδη έχουμε θέσει ή αναθεωρήσει τους στόχους έως το τέλος του χρόνου. Έχοντας ως εφόδιο την ανεμελιά και τη θετική διάθεση των καλοκαιρινών διακοπών, αρκετοί από εμάς προχωράμε σε μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας ή/και νέα ξεκινήματα, δίνοντας την υπόσχεση στον εαυτό μας πρωτίστως ότι «κάτι θα αλλάξει προς τα εκεί που επιθυμούμε». Άλλωστε, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της κοινωνίας μας, όλοι μας καλούμαστε να εξελιχθούμε. Σε αυτή τη διαδρομή, ο καθένας έχει ως σύμμαχό του τη γνώση και την εμπειρία του για να αποφύγει λάθη… του παρελθόντος.

Για τον κλάδο της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, η εξέλιξη αποδεικνύεται από τη στρατηγική που χαράσσει και τις ενέργειες που σχεδιάζει για το ανθρώπινο δυναμικό, έχοντας ως γνώμονα τη συμπερίληψη. Ένα από τα διδάγματα των τελευταίων ετών είναι η σπουδαιότητα οι οργανισμοί να εντάσσουν στις ομάδες τους ανθρώπους «διαφορετικούς» μεταξύ τους, όχι μόνο ως προς την επιστημονική κατάρτιση και τα χρόνια προϋπηρεσίας, αλλά και ως προς το φύλο, την καταγωγή, τον σεξουαλικό προσανατολισμό και όχι μόνο. Όλα αυτά αναδείχθηκαν και στο 3rd Diversity in Business Conference που πραγματοποιήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου.

Η διαφορετικότητα και η συμπερίληψη αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο τόσο για τον κλάδο του HR όσο και για τους ίδιους τους οργανισμούς εν γένει. Χαρακτηριστικά, αποτελεί «προσόν» για τις επιχειρήσεις. Η συζήτηση αναφορικά με την ενσωμάτωση της διαφορετικότητας στην πολιτική κάθε εταιρείας, τις διακρίσεις λόγω φύλου και την ποικιλομορφία αλλά και για τους ανθρώπους με χρόνιες παθήσεις ή άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑμεΑ) έφερε στο προσκήνιο τα βήματα προόδου που έχουν γίνει τόσο σε κοινωνικό όσο και επιχειρηματικό επίπεδο, επισημαίνοντας, όμως, ότι χρειάζεται αρκετή προσπάθεια ακόμα. Και αυτός είναι ο μακροπρόθεσμος στόχος οργανισμών και πολιτείας, όπως υποστήριξαν όλοι οι συμμετέχοντες.

Στο τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας έχουμε ετοιμάσει ακόμα τρία αφιερώματα για εσάς. Ειδικότερα, θα διαβάσετε για τη σημασία της εργασιακής δέσμευσης και πώς, εν μέσω υγιειονομικής κρίσης, αποδείχθηκε ότι όσοι οργανισμοί μεριμνούν για το employee engagement, έχουν βγει νικητές. Παράλληλα, αναλύουμε γιατί το Payroll outsourcing αποτελεί στρατηγική επιλογή για τις επιχειρήσεις, με τον ρόλο του να ενισχύεται ακόμα περισσότερο τα τελευταία χρόνια. Στελέχη της αγοράς εξηγούν τα πλεονεκτήματα μίας τέτοιας λύσης και απαντούν στο τι θα πρέπει να προσέξει κάποιος κατά την επιλογή εξωτερικού συνεργάτη.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η νέα πραγματικότητα απαιτεί από τους οργανισμούς να λειτουργούν με υπευθυνότητα στο τρίπτυχο Άνθρωπος, Κοινωνία, Περιβάλλον, αναλύουμε τις τάσεις που επικρατούν σε ζητήματα ΕΚΕ και γιατί οι εταιρείες οφείλουν να σχεδιάσουν ή/και να προσαρμόσουν τη στρατηγική ΕΚΕ τους.
Εν κατακλείδι, δεν θα μπορούσα να μην σας προσκαλέσω στην τελετή απονομής των φετινών νικητών στα HR Awards, στην πιο σημαντική βραδιά για τον κλάδο του HR, την οποία διοργανώνουμε στις 14 Οκτωβρίου! Σας περιμένουμε όλους εκεί για να γιορτάσουμε τις πιο καινοτόμες πρακτικές και να αντλήσουμε έμπνευση για το μέλλον! Save the date!