Στο πλαίσιο της πολυετούς Κοινωνικής Προσφοράς του, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών από τον Σεπτέμβριο του 2017 υλοποιεί το Πρόγραμμα Εθελοντισμού «AUEB Volunteers» με την συμμετοχή της ακαδημαϊκής κοινότητάς του, δηλαδή φοιτητών, διδακτικού και διοικητικού προσωπικού.

Στόχος του Προγράμματος είναι να αναδειχθεί η αξία της συμμετοχής και της έμπρακτης προσφοράς προς την κοινωνία, αλλά και να ευαισθητοποιηθούν κατ’ αυτόν τον τρόπο περισσότεροι συμπολίτες μας γύρω από σημαντικά κοινωνικά θέματα και τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ. «Ο ίδιος ο εθελοντισμός αποτελεί μία αυτονόητη πράξη διάχυσης της αξίας της προσφοράς στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.», αναφέρει ο επιστημονικός υπεύθυνος του Προγράμματος Αναπληρωτής Πρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού, Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης.

Έως σήμερα το Πρόγραμμα έχει υλοποιήσει περισσότερες από 20 δράσεις με τη συμμετοχή 350 περίπου εθελοντών και σε συνεργασία με Οργανισμούς, όπως την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τον Δήμο Αθηναίων, το Make a Wish Ελλάδος, την Emfasis, κ.ά. Μάλιστα, στις 6 Μαΐου διοργανώνεται στο Πεδίο του Άρεως για πρώτη φορά, το «ΟΠΑ Run», ένας αγώνας δρόμου 5 χλμ. και περιπάτου ο οποίος, μεταξύ άλλων, έχει ως στόχο την αναβάθμιση της περιοχής και την ανάδειξη του πάρκου ως χώρου φιλικού προς την οικογένεια, τους νέους, τους κατοίκους, τους επαγγελματίες της περιοχής και τους φοιτητές του ΟΠΑ. Ο Αγώνας αποτελεί μια συνδιοργάνωση του Πανεπιστημίου με την Περιφέρεια Αττικής, και υποστηρίζεται από τον Δήμο Αθηναίων και τον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο.