Το Σωματείο «Επιχειρηματικότητα Νέων»/Junior Achievement Greece (ΣΕΝ/JA Greece) πραγματοποίησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα τον μαθητικό διαγωνισμό «European Creativity & Innovation Challenge», σε συνεργασία με τον ευρωπαϊκό οργανισμό Junior Achievement Europe και το πρόγραμμα Leonardo Da Vinci της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στον πανελλαδικό διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στις 11 Απριλίου 2011 στο χώρο του Athens Information Technology συμμετείχαν 160 μαθητές από 8 Επαγγελματικά Λύκεια από όλη την Ελλάδα (Πειραιάς, Πετρούπολη, Αθήνα, Πύργος Ηλείας, Ρέθυμνο και Ηράκλειο Κρήτης).

Το μονοήμερο πρόγραμμα European Creativity & Innovation Challenge απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 15-18 ετών οι οποίοι καλούνται να συνεργαστούν στην εκπόνηση επιχειρηματικών σχεδίων για την αντιμετώπιση ενός συγκεκριμένου προβλήματος.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι μαθητές χωρίστηκαν σε 16 ομάδες με στόχο να επιλύσουν με καινοτόμο τρόπο την επιχειρηματική πρόκληση που τους έθεσε η εταιρεία ManpowerGroup. Η εταιρεία, που ειδικεύεται στις καινοτόμες λύσεις ανθρώπινου δυναμικού, προέτρεψε τους νεαρούς μαθητές να προετοιμάσουν επιχειρηματικό πλάνο για την ένταξη νέων ατόμων (αποφοίτων τεχνικών ή άλλων σχολών) στην αγορά εργασίας.

Νικήτρια ομάδα για την «Αρτιότερη κατάρτιση επιχειρηματικού σχεδίου» αναδείχθηκε η εταιρεία «COMPANY HEALTH» που συστάθηκε από τo 1ο ΕΠΑΛ Πετρούπολης, 2ο ΕΠΑΛ Πύργου, 1ο ΕΠΑΛ Ελευσίνας, 1ο ΕΠΑΛ Πειραιά, 3ο ΕΠΑΛ Πειραιά και 1ο ΕΠΑΛ Γαλατσίου αποσπώντας το πρώτο βραβείο από την εταιρεία ManpowerGroup.