Το Heriot Watt University (HWU) του Εδιμβούργου προτάθηκε από τους Sunday Times για βράβευση ως το καλύτερο Πανεπιστήμιο της Σκωτίας.

Η πρόταση βασίζεται 1) στη βελτίωση της κατάταξης του Πανεπιστημίου κατά 7 θέσεις μεταξύ των καλύτερων 40 Πανεπιστημίων της Μ. Βρετανίας, 2) στα αναληφθέντα σχέδια ανάπτυξης του Πανεπιστημίου, 3) στο βαθμό καινοτομίας των προγραμμάτων, 4) στο επίπεδο διασύνδεσης με τη βιομηχανία και τις επιχειρήσεις, 5) στην επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων.

Προγράμματα του HWU – Edinburgh Business School (MBA, MSC, Doctorate), του School of the Built Environment (Σχολής Μηχανικών) και του School of Management and Languages (προ- και μεταπτυχιακά σε Business και Psychology) προσφέρονται και σε όλη την Ελλάδα με μορφή ευέλικτης εμπλουτισμένης μάθησης (Distance Learning) τύπου Ανοικτού Πανεπιστημίου απ’ όπου κι αν βρεθεί κανείς με την υποστήριξη του CeMS – Centre of European Management Studies. Επίσης, το Heriot Watt University (HWU) του Εδιμβούργου έλαβε το Πανευρωπαϊκό Βραβείο για Ερευνητική Αριστεία (Research Excellence) από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (EC).

Το Πανεπιστήμιο εισήγαγε ευάριθμες νέες καινοτομίες για να επιτύχει Αριστεία του ερευνητικού Ανθρώπινου Δυναμικού δίνοντάς του τις καλύτερες ευκαιρίες για έρευνα. Την κορυφαία αυτή ερευνητική διάκριση έχουν επιτύχει μόνο 13 άλλα ιδρύματα στην Ευρώπη. Η επόμενη έναρξη των προγραμμάτων του Heriot Watt University είναι τον Μάρτιο. Για αναλυτικές πληροφορίες επισκεφτείτε το www.cems.gr.