Με αφετηρία την προσωπική εμπειρία, περισσότεροι από 20 ομιλητές, κατέθεσαν σε πρώτο πρόσωπο την επαγγελματική τους διαδρομή εστιάζοντας στις επιλογές τους, τον παράγοντα τύχη, τις σπουδές και τις αντιξοότητες.

Στην ενότητα «Διαδρομές» διακεκριμένοι επαγγελματίες όπως ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης από το χώρο της τέχνης, ο Βασίλης Σκουντής, αθλητικογράφος, ο δικηγόρος Γρηγόρης Πελεκάνος και ο αρχιτέκτονας Μαρίνος Σορίλος, η Ειρήνη Τζαννέτου Γενική Διευθύντρια Ανθρωπίνων Πόρων και Οργάνωσης της ΔΕΗ Α.Ε. και ο Παύλος Κατσιβέλης, Δ/νων Σύμβουλος της Pepsico-HBH, παρουσίασαν την προσωπική τους επαγγελματική πορεία και μοιράστηκαν τη διαδρομή που ακολούθησαν για να επιτύχουν τους στόχους και τις φιλοδοξίες τους.

Τρεις νεότεροι επαγγελματίες, ο Γιώργος Τζιραλής, ο Θοδωρής Αναγνωστόπουλος και ο Αργύρης Μπεντίλας παρουσίασαν τις καινοτόμες πορείες τους στον τομέα της επιστήμης και της τεχνολογίας, τονίζοντας ότι υπάρχει περιθώριο για νέες ιδέες που μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.

Στην ενημερωτική ενότητα «Προοπτικές», οι καθηγητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιωάννης Νικολάου και Πάνος Τσακλόγλου παρουσίασαν, μέσα από στοιχεία και έρευνες, τη σύνδεση επαγγελμάτων και χαρακτηριστικών προσωπικότητας, αποτελέσματα έρευνας της Μορφωτικής και Αναπτυξιακής Πρωτοβουλίας αλλά και το μέλλον ορισμένων κατευθύνσεων.

Σημαντική η παρέμβαση της συμβούλου Επιχειρήσεων Ανθρώπινου Δυναμικού της Λένας Τριαντογιάννη, η οποία παρουσίασε και ανέπτυξε διάλογο με τα παιδιά για τον τρόπο επιλογής της καριέρας τους. Επίσης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Λάζαρος Εφραίμογλου, ιδρυτής και πρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, τόνισε τη σημασία της προσφοράς στα «κοινά».

Μια ολόκληρη ενότητα ήταν τέλος, αφιερωμένη στις «Πρωτοβουλίες Επιχειρηματικότητας» Την ενότητα προλόγισε ο εκπρόσωπος της ειδικής γραμματείας Ανταγωνιστικότητας του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Αστέριος Χατζηπαραδείσης.

Οι Ορίζοντές μας, μια ημέρα έμπνευσης και ενημέρωσης, απευθυνόταν σε παιδιά 16-25 ετών και διοργανώθηκε από την εταιρεία Mindset.