Κατά τη διάρκεια της λαμπρής τελετής απονομής των European Business Awards sponsored by RSΜ που φέτος έλαβε χώρα στην Κωνσταντινούπολη, την Πέμπτη 6 Ιουνίου, ανακοινώθηκαν οι νικητές σε κάθε μία από τις δέκα (10) κατηγορίες των European Business Awards (ΕΒΑ) 2012/13.

Την τελετή απονομής κάλυψαν το CNN, η Wall Street Journal, το Euronews, το ABC, οι οποίοι υποστηρίζουν και παρακολουθούν τα βραβεία από την έναρξη τους, καθώς επίσης και όλα τα σημαντικότερα εθνικά μέσα ενημέρωσης όλων των Ευρωπαϊκών χωρών.

Η ΓΑΙΑ Τρόφιμα και το Νοσοκομείο Υγεία κατάφεραν να αναδειχτούν νικητές των ΕΒΑ 2012/13 για την κατηγορία στην οποία διαγωνίστηκαν η κάθε μία, ανάμεσα σε 15,000 εταιρείες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό από συνολικά 27 ευρωπαϊκές χώρες. Με παρουσία σε 22 χώρες και με μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης πάνω από 28% από την έναρξη της, η ΓΑΙΑ κατέκτησε το βραβείο “Import/Export Award”. Ξεχώρισε λόγω της εξαιρετικής προσήλωσής της στην ποιότητα και στις συνεργασίες.

Θεωρήθηκε υποδειγματική επιχείρηση για τη χώρα μας λόγω των ηθικών της προτύπων και της εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης. Έγινε πρωτοπόρος στις παγκόσμιες εξαγωγές όχι μόνο διότι δημιούργησε κατάλληλα κανάλια διανομής για τα δικά της προϊόντα αλλά και επειδή υιοθέτησε μία φιλοσοφία συνεργασίας που επιτρέπει σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις να εξάγουν σε νέες αγορές μέσω του δικτύου της, χρησιμοποιώντας την επωνυμία και των δύο εταιριών (dual branding).

Το Νοσοκομείο Υγεία, παρόλο που προέρχεται από έναν κλάδο που δεν εκπροσωπείται συχνά στην κατηγορία του εργοδότη της χρονιάς, κατέκτησε το “Employer of the Year Award”. Εντυπωσίασε τους κριτές σε όλα τα στάδια της διαδικασίας αξιολόγησης, καθώς απέδειξε τη δέσμευση του στη σωστή διοίκηση του Ανθρώπινου Δυναμικού, μέσω της αναγνώρισης και της επιβράβευσης.

Για το Νοσοκομείο Υγεία, το σημαντικότερο κεφάλαιο της επιχείρησής της είναι το ανθρώπινο δυναμικό της. Παρά το γεγονός ότι η χώρα μας διανύει τη χειρότερη οικονομική κρίση μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, το Νοσοκομείο Υγεία προστάτευσε τους μισθούς, εξασφάλισε τα προνόμια των εργαζομένων και κατάφερε να παρουσιάσει αύξηση προσωπικού κατά 14.2%, αύξηση της ικανοποίησης των πελατών κατά 30% και αύξηση των εσόδων κατά 14%.

Η συγκεκριμένη διάκριση των δύο παραπάνω Ελληνικών επιχειρήσεων αλλά και των υπολοίπων έξι Ελληνικών και της μίας Κυπριακής, που κατάφεραν να φτάσουν στο τελικό στάδιο του διαγωνισμού, αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία αν αναλογιστεί κανείς το δυσμενές οικονομικό επιχειρηματικό περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιούνται. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που κέρδισε δύο (2) βραβεία, γεγονός που απέσπασε θριαμβευτικά σχόλια τόσο από τους κριτές όσο και από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.

Για πρώτη φορά οκτώ (8) Ελληνικές εταιρείες και μία (1) Κυπριακή εταιρεία κατάφεραν να φτάσουν στον τελικό του διαγωνισμού και να εκπροσωπήσουν επάξια τη χώρα μας κατακτώντας τον τίτλο του Ruban d’Honneur, ο οποίος τις κατέταξε ανάμεσα στις 10 καλύτερες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις της κατηγορίας στην οποία συμμετείχαν. Οι εταιρείες που βραβεύτηκαν με τον τιμητικό αυτό τίτλο είναι οι ΓΑΙΑ Α.Ε., GainJet Aviation SΑ, ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΜΑΣΟΥΤΗΣ Α.Ε, ICAP Group, LAMDA Hellix Data Centers, ΜΕΓΑ Προϊόντα Ατομικής Υγιεινής Α.Ε., Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ και PHARMATHEN για την Ελλάδα και τα ΠΑΓΩΤΑ ΠΑΠΑΦΙΛΙΠΠΟΥ & ΠΑΤΙΣΕΡΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΤΔ. για την Κύπρο.

Οι εταιρείες που αναδείχτηκαν μέσα από μία διαδικασία, αποτελούμενη από πολλά στάδια αξιολόγησης, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 150 κριτές διεθνούς κύρους προερχόμενοι από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και ακαδημαϊκό χώρο. Οι υποψήφιες εταιρείες αξιολογήθηκαν μέσα από ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικών δεικτών, ανάλογα με την κατηγορία στην οποία διαγωνίζονταν, συμπεριλαμβανομένων της καινοτομίας, της ηθικής και του διεθνούς προσανατολισμού.

Όντας μέλος του δικτύου της RSM, βασικού χορηγού των European Business Awards, η RSM Greece πραγματοποιεί κάθε χρόνο έρευνα για να εντοπίσει τις Ελληνικές εταιρίες που εφαρμόζουν καινοτόμες επιχειρηματικές πρακτικές και επιτυγχάνουν εντυπωσιακά αποτελέσματα και τις ενθαρρύνει να συμμετάσχουν δωρεάν στο διαγωνισμό. Σε κάθε στάδιο του διαγωνισμού υποστηρίζει ενεργά τις υποψήφιες εταιρίες ούτως ώστε να έχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Η συμβουλευτική αυτή υποστήριξη παρέχεται εντελώς δωρεάν καθώς στόχος της RSM Greece είναι μέσα από αυτή τη διαδικασία να αναδείξει την Ελληνική επιχειρηματικότητα, η οποία συνεχίζει να διαπρέπει παρά τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργούν σήμερα οι εταιρίες και να συμβάλλει στο Rebranding της χώρας μας.

Ο Άθως Στυλιανού, Διευθύνων Σύμβουλος της RSM Greece και RSM Cyprus, αναφέρει: «Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλες τις Ελληνικές και Κυπριακές επιχειρήσεις που συμμετείχαν στα φετινά βραβεία και κυρίως στη Γαία και στο Νοσοκομείο Υγεία για αυτή την πραγματικά σπουδαία επιτυχία τους. Είμαστε περήφανοι που είχαμε την ευκαιρία να υποστηρίξουμε σε όλα τα στάδια του διαγωνισμού τις επιχειρήσεις που συμμετείχαν στα ΕΒΑ 2012/13.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανταμοιβή για εμάς και για τη χώρα μας από το να επιστρέφουμε νικητές όχι με ένα αλλά με δύο από τα δέκα βραβεία του διαγωνισμού. Η επιτυχία αυτή αναδεικνύει την ποιότητα της ελληνικής επιχειρηματικότητας, που είναι και ο σκοπός της δικής μας προσπάθειας ως έμπρακτων υποστηρικτών των βραβείων. Μετά από τον φετινό θρίαμβο ανεβαίνει για εμάς ακόμα πιο ψηλά ο πήχης και θα προσπαθήσουμε με ακόμα μεγαλύτερο ζήλο να προτείνουμε και να αναδείξουμε του χρόνου και άλλες κορυφαίες ελληνικές επιχειρήσεις».

Πληροφορίες:
RSM Greece
Πατρόκλου 1 & Παραδείσου
15125 Μαρούσι
T: 210 6717733
F: 210 6726099
E: [email protected]
W: www.rsmi.gr