Yψηλότερα επίπεδα προσλήψεων τους τελευταίους τρεις μήνες του 2023 αναμένουν τα περισσότερα brands, εμπόδια ωστόσο, όπως ο ανταγωνισμός για εξειδικευμένο προσωπικό, εξακολουθούν να «κλείνουν τον δρόμο», σύμφωνα με έρευνα της IPA Bellwether.
Αναλυτικότερα, το 11,6% των επιχειρήσεων αναμένει να δει αύξηση στις ομάδες του, τους επόμενους τρεις μήνες. Αν και οι προσδοκίες εξακολουθούν να είναι θετικές, σημειώνεται πτώση σε σχέση με το 15,1% του προηγούμενου τριμήνου.
Περισσότερες εταιρείες αναμένουν μείωση του ανθρώπινου δυναμικού τους επόμενους τρεις μήνες (16,9%), ποσοστό αυξημένο σε σχέση με το 14,1% του δεύτερου τριμήνου, ενώ το ποσοστό των brands που διατηρούν τα ίδια επίπεδα απασχόλησης έχει, επίσης, μειωθεί στο 54,7% από 56,8%.
Επιπλέον, το 28,5% αναμένει ότι τα επίπεδα απασχόλησης θα αυξηθούν, μία πτώση από το 29,2% του δεύτερου τριμήνου, και σχεδόν το 1/3 (32,3%) του πρώτου τριμήνου του 2023.
Τέλος, οι marketers που συμμετείχαν στην έρευνα δηλώνουν ότι ο έντονος ανταγωνισμός για εξειδικευμένο προσωπικό προκαλεί προβλήματα, καθώς τα brands προσπαθούν να προσελκύσουν και να διατηρήσουν τους εργαζομένους.
(Πηγή: Marketingweek.com)