Το αεροδρόμιο της Αθήνας συμμετέχει όπως κάθε χρόνο στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου), με μια σειρά δράσεων και προγραμμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, το αεροδρόμιο διοργάνωσε και φέτος Διαγωνισμό Ανακύκλωσης για τους εργαζόμενους της ευρύτερης αεροδρομιακής κοινότητας, συνεισφέροντας στην καταπολέμηση της ρύπανσης από τα πλαστικά απορρίμματα. Επιπλέον, μεταξύ άλλων, προχώρησε σε χορηγία υποτροφιών, για 16η χρονιά, σε 2 μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Τμήμα Περιβάλλοντος), ενθαρρύνοντας και ενισχύοντας την ακαδημαϊκή έρευνα στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος.

Συνέχισε επίσης για 3η χρονιά το πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των μαθητών που κατοικούν στην περιοχή των Μεσογείων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσιάσεις και περιηγήσεις σε μαθητές Λυκείου των όμορων Δήμων, σε χώρους του αεροδρομίου που σχετίζονται με το περιβάλλον και τον πολιτισμό, όπως είναι το Φωτοβολταϊκό Πάρκο, η Έκθεση Αρχαιολογικών Ευρημάτων, το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων κ.ά.