«Έκρηξη» της ανεργίας στην Ελλάδα, έως το τέλος του έτους προβλέπει η έρευνα που διενήργησε η εταιρεία Κάππα Research για λογαριασμό του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) με θέμα: «Οι επιπτώσεις της διεθνούς οικονομικής κρίσης στις ελληνικές επιχειρήσεις».

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων, τόνισε ότι είναι ορατός ο κίνδυνος 200.000 εργαζόμενοι να χάσουν τη δουλειά τους. Συνολικά, 192.708 επιχειρήσεις περιλαμβάνουν στα σχέδιά τους απολύσεις, ενώ 38.000 εταιρείες βρίσκονται στα όρια της χρεοκοπίας. Ακόμα, η μελέτη εκτιμά ότι η πλειοψηφία των επιχειρήσεων (60%) έχει επηρεαστεί από τη διεθνή οικονομική κρίση.

Αναφορικά με το χρόνο εξόδου από την κρίση, η μεγάλη πλειοψηφία των επιχειρήσεων προβλέπει ότι απαιτούνται 2 έως 3 χρόνια.

Τέλος, όσον αφορά στους κλάδους που πλήττονται περισσότερο, οι επιχειρηματίες αναφέρουν τις κατασκευές, το εμπόριο και τον τουρισμό, ακολουθεί η βιομηχανία, ενώ οι τράπεζες και οι υπηρεσίες κατατάσσονται στις τελευταίες θέσεις.