Σε δημόσια διαβούλευση αναμένεται να τεθεί σε λίγες ημέρες το πρώτο νομοσχέδιο της νέας κυβέρνησης, το οποίο μεταξύ άλλων θα περιέχει πολλές αλλαγές πάνω στη ψηφιακή κάρτα εργασίας, αλλά και μείωση της γραφειοκρατίας σε μεγάλο βαθμό, για τις επιχειρήσεις που θα την επιλέξουν.

Αυτό ανέφερε χθες σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Σκάι ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Όπως ανέφερε δε, η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα σε όλη την Ευρώπη που θα έχει καθολική εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας, «η εφαρμογή της οποίας όμως θα πρέπει να γίνει με προσοχή», όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο ίδιος.

Παράλληλα, ο Αδ. Γεωργιάδης εκτιμά ότι η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας και η τεχνολογία που την συνοδεύουν θα βοηθήσουν πάρα πολύ την Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρηση Εργασίας, «γιατί πια θα έχουμε real time απεικόνιση για το που είναι και τι κάνει ο κάθε εργαζόμενος».

Στην ίδια συνέντευξη, ο Υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε και στην Επιθεώρηση Εργασίας, τονίζοντας ότι οι έλεγχοι του σώματος αυτού καταγράφουν φέτος ρεκόρ όλων των εποχών, πλησιάζοντας τους 70.000, αριθμός που συνιστά αύξηση 20% περισσότερους από πέρσι.